Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kalendermaskine inviterer til oplevelser

Idémagerne Hans Skøtt fra Skøtt's Kaffebar og Marie Dufresne fra Kunsthal 6100 foran deres kalendermaskine, der står på Gravene lige foran kaffebaren. Hver dag byder på en ny opgave - en ny oplevelse. Foto:Stine Hygum
Foran Skøtt's Kaffebar på Gravene finder man en kalendermaskine, som hver dag har en ny opgave til deltagerne.
Annonce

HADERSLEV: Siden den 1. december har der stået en kalendermaskine foran Skøtt's Kaffebar. Hver dag kommer der en ny opgave i maskinen, som deltagerne kan fornøje sig med. Og man skal bare gå et smut forbi for at blive en af deltagerne.

En af opgaverne har blandt andet været at tage et stykke kridt og tegne et hjerte på Gravene - en anden opgave har været, at man skulle sætte sig på en af bænkene i Domkirken og nyde roen i ti minutter.

Det er Hans Skøtt fra Skøtt's Kaffebar og Marie Dufresne fra Kunsthal 6100, som står bag juleprojektet:

- Vi ville gerne lave en julekalender, fortæller Hans Skøtt.

Den idé er nu blevet til en kalendermaskine, som mest af alt ligner en old school spillemaskine:

- Først overvejede vi, om der skulle laves et kighul ind til kaffebaren, men så udviklede det sig til en spillemaskine. Vi har travlt i december - og det skulle være noget sjovt og en god ting, siger han.

Maskinen har idémagerne selv bygget og Kulturelt Samvirke har betalt materialerne til maskinen og papirerne med dagens opgave, som hver dag finder vej til maskinen.

- Vi har stillet vores idé og arbejdskraft til rådighed, siger Hans Skøtt.

her er opgaven fra den 6. december - der lød på at sige "glædelig jul" til tre mennesker, som man ikke kender. Foto: Stine Hygum
Annonce

Oplevelser

- Jeg håber, at vi kan få sat gang i en tradition, siger Marie Dufresne.

Hun har selv været rundt i byen og fundet nye steder, da opgaven lød, at man skulle finde et juletræ:

- Det her er kun sjovt, hvis man gør det - og hvis man gør det, så kan man opleve nogle vilde ting. Det endte med at være en slags fotosafari. Det var mega sjovt i mørket, siger hun.

Som deltager i Kalendermaskinen, så kan man ikke vinde noget - og sådan skal det være:

- Det er en fed oplevelse i ens egen by. Man kan opleve byen på en ny måde og dele sin oplevelse på de sociale medier. Man kan tagge kunsthallen eller Skøtt's Kaffebar - så deler vi billederne, siger hun.

Man kan dele sine oplevelser med kalendermaskinen med hashtagget #medhjerteogvanilje. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce