Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kamelen er kommet på decembermenuen

Foto: Jacob Schultz
Annonce

Julen er hjerternes fest. Men det er også dyrenes. For vi æder os jo nærmest igennem en halv Noahs ark her i december. Sild, and, gås, gris, ja der er ikke grænsen for, hvad man ikke kan sætte tænderne i, i årets sidste måned.

Som barn var anden mit yndlingsjuledyr. Jeg kunne spise kilovis af and og stoppede først, når vi skulle danse om træet. Anden har altid spillet en særlig rolle hjemme hos os. Der var det år, hvor min farmor snublede og endte sin juleaften oppe i bradepanden hos andeskroget. Eller det år, hvor en foliebakke med andefedt landede på vores nye køkkengulv. Der røg julesovsen. Til gengæld blev gulvet imprægneret med andefernis, og der lugtede af steg i et år efter.

Som voksen er kamelen blevet mit yndlingsjuledyr. Der var vist noget med, at de tre vise mænd havde et par kameler, men ellers er pukkeldyret måske ikke det åbenlyse decemberdyr. Men det er det for mig. Det har simpelthen gjort julen langt mere behagelig, efter jeg har sat et par kameler på decembermenuen.

Det har nemlig taget mig lidt tid at holde af december. Bevares, jeg har da altid været (lidt for) glad for julemaden, og hvem kan ikke lide at få gaver? Men julen er også forbundet med en masse traditioner, og det kan ærlig talt give lidt julestress.

Jeg må erkende, at jeg ikke er nogen Gertrud Sand, der elsker at pynte op med kravlenisser og julemænd i reolerne. Den hjemmelavede konfekt har vi droppet, der var alligevel ikke rigtig nogen, der rigtig gad spise den. Vi bager allerhøjest en slags småkager, for bageren laver dem mindst lige så godt. I år nåede vi ikke at få et kalenderlys. Det betyder ikke så meget, for vi når sjældent længere end til den 17.

Det har taget tid at nå til den erkendelse, at det ikke er altid, at vi når det hele i december. Men det gør heller ikke noget. Jeg er af den overbevisning, at hvis vi lærer at sluge et par kameler undervejs, så får vi faktisk en bedre og mindre stressende december - i hvert fald hjemme hos os.

Det har taget tid at nå til den erkendelse, at det ikke er altid, at vi når det hele i december. Men det gør heller ikke noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce