Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kampen for en pokalfinale

Emil Holm og de øvrige SønderjyskE-spillere sikrede sig et fornuftigt udgangspunkt i den første semifinalekamp mod FC Midtjylland. Nu skal sønderjyderne hjemme på Sydbank Park forsøge at sikre sig en pokalfinalebillet. Foto: Lasse Lagoni
SønderjyskE spiller torsdag for en billet til finalen i Sydbank Pokalen, men det kræver en stor bedrift, hvis 0-1 fra det første opgør i Herning skal vendes til en samlet sejr over topholdet fra FC Midtjylland.

Mens SønderjyskE kæmper med at komme tilbage på sporet i 3F Superligaen, har holdet igen leveret gode resultater i Sydbank Pokalen.

SønderjyskE vandt som bekendt pokalturneringen i sidste sæson, hvor klubben fik sit første fodboldtrofæ nogensinde, og ambitionen for Sydbank Pokalen har været helt klar: SønderjyskE vil forsvare pokalen.

Pokalforsvaret har også været godt hidtil. Holdet er i semifinalen – for fjerde gang i klubbens historie – og torsdag eftermiddag kan holde spille sig i pokalfinalen for andet år i træk.

Annonce

Det kræver dog fortsat en stor bedrift, hvis billetten skal indløses. Holdet er oppe mod FC Midtjylland, og topholdet fra 3F Superligaen vandt den første kamp i Herning med 1-0.

I den kamp leverede SønderjyskE-spillerne en helstøbt præstation og havde vel også fortjent at få mindst uafgjort med til Haderslev, men resultatet betyder, at SønderjyskE i hvert fald er i live inden returopgøret på Sydbank Park. ”Drømmen lever”, som er pokalturneringens motto, passer helt ind i den aktuelle situation.

Cheftræner Glen Riddersholm ser med tilfredshed tilbage på den første pokalkamp og udgangspunktet til returopgøret.

- Vi er i live. Vi er forsvarende mestre i Sydbank Pokalen, og vi har et godt tag på FC Midtjylland. Det viste vi i en første kamp, hvor vi spiller godt taktisk og holder dem nede på to en halv chance. Det er optimalt, og det kan vi tage med til returkampen, siger Glen Riddersholm.

Nicolai Flø vogtede SønderjyskE-målet i den første kamp, og han ser også optimistisk på mulighederne for at nå pokalfinalen.

- Chancen er der. Pokalkampene lever sit eget liv. Kan vi holde kampen på 0-0 længe i Haderslev, så kan det være en tilfældighed til sidst, der gør, at vi får et mål og måske kommer i forlænget spilletid eller lignende. Det er måske det, vi skal hænge vores hat på, for også med de chancer, vi kreerede i den første kamp, tror jeg, vi alle har en følelse af, at der er muligheder – specielt i en pokalkamp, siger Nicolai Flø.

Semifinalen mod FC Midtjylland i Sydbank Pokalen spilles på Sydbank Park torsdag klokken 16.30, og kampen bliver – for femte pokalkamp i træk – vist på DR1, hvor der er optakt fra klokken 16.15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce