Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kandis-sang reddede René fra at tage sit eget liv: Kandis-Johnny er ikke Gud, han er min helt

René Widding begyndte med at lede en afdeling af Myreexpressen, i dag ejer han hele firmaet sammen med sin kompagnon Lars. Han ville også gerne holde foredrag om sin fortid og vise unge, at der er en vej ud, men det kunne han godt bruge en foredragsvirksomhed til at hjælpe med. Foto: André Thorup
René Widding fra Sommersted er blevet "filmhelt". Han er med i den nye film om bandet Kandis. I filmen fortæller han om, hvordan han i 2012 besluttede at begå selvmord og var i færd med at føre det ud i livet, da teksten fra Kandis’ ”Hotel Himmel” og hans hund Rocky bragte ham på andre tanker.

SOMMERSTED: René og Susanne Brenner Widding fra Sommersted har de seneste uger været til forpremierer i et væk og haft besøg af pressefolk i lange baner. Renés personlige historie spiller nemlig en væsentlig rolle i den nye dokumentarfilm ”Kandis for Livet” om dansktopbandet Kandis. Her fortæller René sin stærke historie om, hvad Kandis, og ikke mindst forsanger Johnny Hansen, betyder for ham og hans liv i dag.

Det ser helt anderledes ud, end det gjorde i 2012, hvor han havde besluttet, at det skulle slutte. René er blot en af en god håndfuld fans, som man følger i den rørende film om Kandis' betydning for sine fans.

Blottet for plakater

Parret klukker lidt ved tanken om, at nogle af de pressefolk, der har været forbi huset i Sommersted er gået slukørede hjem, fordi de forventede at finde et hus, der var plastret til med Kandis-merchandise, men sådan er det ikke hos René og Sanne.

- Jeg har Kandis herinde, siger René og banker let på venstre side af brystkassen – altså der hvor hjertet sidder. Det er Johnnys (Kandis-Johnny, red.) tekster, der betyder noget for mig. Det er teksterne, der hjælper mig til at udtrykke, hvad jeg føler. Ikke mindst for min kone, som også er min bedste ven, siger René og kigger ømt på Sanne, som Susanne i det daglige kaldes.

I filmen er der en særlig scene, hvor man mærker og ser René og hustruen Sanne krybe sammen i "deres hule". De har et tæt forhold, og hjælper hinanden med at slutte fred med fortidens dæmoner. Foto: Stroud Rohde Pearce

I filmen fortæller René om at være i et dybt sort hul. Som Kandis-Johnny siger om René historie:

- René var længere nede end der, hvor djævlen bor, men han kom tilbage og har i dag skabt sig et godt liv, med kone, eget firma og fire medarbejdere. At min tekst kunne hjælpe ham, er jeg rigtig glad for, og det gør da indtryk at høre. Renés historie er med til at vise, at der altid er en vej tilbage.

Tilbage i 00’erne rodede René med stoffer og var en del af et kriminelt miljø. Til sidst klappede fælden, og i 2007 fik han en fængselsdom på godt et år.

Annonce

Lyttede i smug

I fængslet lyttede han i smug til Kandis, fordi den slags hørte man altså ikke højt i et fængsel. René var på sin vis var flasket op med Kandis hjemmefra, hvor hans mor også hørte bandets musik.

- Fængslet tog følelserne fra mig, jeg kunne ikke mærke dem, eller sætte ord på dem, men det har Johnnys musik hjulpet mig til, fortæller René.

Den første år efter fængslet var rigtig svære. Han fik ganske vist job igen, men fabrikken lukkede, og gæld og bøvl var der stadig. På et tidspunkt så det hele så sort ud, at René valgte at køre ud i en skov sammen med sin hund Rocky, sætte en slange i udstødningsrøret og trække den ind i bilen, sætte Kandis på bilens anlæg og lukke øjnene: Nu ville han til ”Hotel Himmel”, som sangen på anlægget hed.

Annonce

Dropper selvmord

- Jeg tænkte, at ”Hotel Himmel” måtte være det bedste sted i verden, men da gassen trængte ind, var det som om ordene i sangen også trængte ind, og jeg kiggede på Rocky, selv om det flimrede for mine øjne, fik musikken og Rockys blik mig til at åbne døren og tænke: ”Nej, jeg skal ikke herfra nu”, fortæller René.

”Hotel Himmel” er en sang Johnny Kandis Hansen skrev kort efter hans daværende hustru i 2008 tog sit eget liv.

René vil gerne dele sin historie med flere. Han kunne godt tænke sig at holde foredrag og give håb til andre. Men han ved, det kræver at han får hjælp til at sætte et foredrag sammen, og den hjælp, håber han at finde undervejs.

Filmen har landsdækkende premiere på torsdag den 23. september.

Der er hjælp at få

Hvis du selv eller en du kender er i krise eller har tanker om selvmord, hjælper det at få sat ord på de svære tanker og følelser.

Du kan kontakte Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage i tidsrummet 11 - 05. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Det er også muligt at skrive eller chatte med Livslinjens rådgivere. Chatten er åben mandag og torsdag kl. 17 til 21 samt lørdag kl. 13 til 17.

Du kan også kontakte Psykiatrifonden, der tilbyder personlig rådgivning og samtale til mennesker med psykiske sygdomme og problemer. Telefonnummeret er 39 25 25 25.

Er du akut selvmordstruet, skal du kontakte 112.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokale chauffører hjælper skolebørn med at undgå højresvingsulykker: - Vi håber aldrig nogensinde at opleve det!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Foredrag fortæller om arkæologiske fund

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Sidste chance for at se dronningen i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Pippi kommer til Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Rejsedronningen Lone fylder 60: Kufferten er altid pakket og klar til nye eventyr

Ugeavisen Haderslev

Frivillige er klar med en højskole for børn

Ugeavisen Haderslev

Haderslev Domsogn får to nye kirkemusikere

Ugeavisen Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Ugeavisen Haderslev

Eskær Trioen spiller i Slesvigske Musikhus

Ugeavisen Haderslev

Svæveklubbens yngstemand Magnus gav de ældre svæveflyvere en lektion i landingskonkurrencen

Ugeavisen Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Ugeavisen Haderslev

Luckas vil være optiker: I folkeskolen blev han kaldt både dum og doven

Ugeavisen Haderslev

På jagt efter rødderne: Slægtsforskere er i gang igen

Ugeavisen Haderslev

Gågaden forandrer sig - de tomme butikker bør laves om til noget andet

Ugeavisen Haderslev

Haderslev Erhvervsråd  fejrede medlem nummer 600: Kim vil også være med, hvor det sker

Ugeavisen Haderslev

Hyggens hule er blevet større: Søstrene Grene genåbner fredag med nyt koncept

Ugeavisen Haderslev

Nyt skoleprojekt gjorde Vojens-børn klogere på klima og bæredygtighed: - Toilettet er ikke en skraldespand

Ugeavisen Haderslev

Trafiksikkerhed: Skolepiger fra Vojens vinder plakatkonkurrence

Ugeavisen Haderslev

Ismand på Gravene forbereder sig på koldere tider:  Nu gælder det festkager, vafler og pandekager med is

Ugeavisen Haderslev

Haderslev Musikskole og Jomfru Fanny Bigband inviterer til koncert

Ugeavisen Haderslev

Masser af sjov for børn i efterårsferien

Ugeavisen Haderslev

Cirkus Mascot kommer til Hammelev i efterårsferien

Ugeavisen Haderslev

Sangvandringerne fortsætter - blandt andet med jul og sangmarch

Annonce