Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kenneth er fra Over Jerstal: Nu bor han i Hong Kong

Kenneth Bek arbejder både som model og som skuespiller. Pressefoto

Ved et tilfælde blev den nu 25-årige Kenneth Bek fra Over Jerstal model. Han blev spottet i 2014 og endte på forsiden af en bog om rødhårede. Det sendte ham verden rundt for at promovere bogen. I de seneste to år har han haft base i Hong Kong.

Annonce

Over Jerstal/Hong Kong: Hjemme hos familien i Over Jerstal hedder han Kenneth. Men på den anden side af jorden, hvor han bor, der hedder han Ken. Ken Bek.

Det var noget af det første han fik at vide, da han startede sin modelkarriere. Det var for svært at sige th-lyden i Kenneth - og folk kunne bedre huske den korte udgave.

Ugeavisen Haderslev fangede Kenneth Bek, da han var i det Sønderjyske for at fejre jul:

- Jeg kommer altid hjem til jul. I min familie er alle samlet og der er gløgg og god mad, siger Kenneth Bek, der i de seneste par år har haft base i Hong Kong.

Kenneth Bek

Er 25 år og bosat i Hong Kong, hvor han er model og medvirker i reklamefilm.Stammer fra Over Jerstal, men blev spottet af Thomas Knights og endte på forsiden af Red Hot 100.

Spiller fodbold på semi-pro niveau i Hong Kong.

Deltager også i forskellige motionsløb, blandt andet i Spartan Race, som han har vundet to år i træk.

Man kan følge med i Kenneth Beks liv på Instagram - søg på "kenbek".

Billedet af Kenneth Bek fra bogen Red Hot 100 af Thomas Knights. Kenneth Bek husker, hvor hurtigt billedet gik viralt og hvor vildt det var. Pressefoto
Annonce

Fantastisk by

Kenneth Bek er godt tilfreds med at bo i den asiatiske millionby.

- Hong Kong er en fantastisk by at bo i. Der er 30 grader om sommeren og 15 grader i februar. Det er lige tilpas. Der er 20 minutter til stranden, der er mulighed for at tage på hike - byen har det hele. Det er virkelig en meget anderledes by. Det er så cool. Man føler, at man oplever så meget, siger Kenneth Bek.

Han laver ikke kun modelarbejde, men også skuespil - blandt andet i reklamefilm.

- Jeg rejser meget - udover at arbejde i Hong Kong, så arbejder jeg også i Tokyo og Kina. Jeg nyder meget at rejse til Tokyo, siger han.

Det var dog ikke i Asien hans karriere startede. Det gjorde den i London.

Kenneth Bek - Ken Bek - har også været på forsiden af blandt andet dette magasin. Han arbejder fast for både Calvin Klein og Adidas. Pressefoto
Annonce

100 rødhårede i én bog

Hans levevej som model startede i 2014, da han blev spottet i London af Thomas Knights, der var i gang med at lave en bog om rødhårede. Kenneth Bek endte på forsiden af bogen og endte med at rejse verden rundt sammen med Thomas Knights for at promovere bogen.

- Billedet af mig gik viralt og fik 10.000 delinger på ingen tid, siger Kenneth Bek.

Dermed var hans skæbne afgjort.

- Lige på det tidspunkt var der mangel på rødhårede modeller. Der var forskellige modelbureauer, der begyndte at henvende sig, siger han.

I de seneste par år har han koncentreret sig om det asiatiske marked, hvor der er stor efterspørgsel efter hans europæiske look.

I Hong Kong arbejder han blandt andet for Calvin Klein, hvor han er husmodel.

- Det er super fedt. Jeg arbejder for dem tre - fire gange i ugen. Og det er alt muligt jeg laver for dem. Det kan være, at jeg går catwalk, men jeg får også taget billeder og er fitmodel - altså hvor de prøver deres tøj af på mig for at se, om det passer i størrelsen, siger Kenneth Bek, der også arbejder fast for Adidas i Hong Kong.

- Det er nogle ret store brands, siger han og smiler.

I forbindelse med bogen var Kenneth Bek blandt andet i australsk TV sammen med manden bag, Thomas Knights. Pressefoto
Annonce

Ken(dt) fra Instagram

129.000 følger til dagligt med i, hvad Kenneth Bek foretager sig. Det gør de på Instagram, hvor han hedder Ken Bek.

- Det startede helt uskyldigt ud. Jeg slog et billede op om dagen og syntes, at det var spændende. Så fik jeg flere og flere følgere, siger Kennth Bek, der blandt andet poster billeder fra de begivenheder, som han deltager i, men også billeder af træning og motionsløb og af sig selv med nissehue hjemme i Over Jerstal juleaften.

- Nu er det blevet en del af mit arbejde, siger han.

Billederne han poster er nemlig ikke bare for at please hans følgere, de er også med til at holde brandet Ken Bek varmt.

- Det er fedt, at folk vil følge med i, hvad jeg laver, siger han og understreger, at han også bruger en del tid på at svare sine følgere.

Han glæder sig over, at hans 129.000 følgere bruger tid på at se, hvad hans hverdag byder på.

- De er med til at skabe min succes. Mange gange vælger arbejdsgiverne også dem, der har mange følgere på de sociale medier. Det er næsten halvdelen af jobbet, afslører Ken Bek.

Han oplever, at arbejdsgiverne godt kan lide, at man skiller sig ud.

- Det går bedre for mig i Asien end det gjorde i Europa. Her kan de godt lide det nordiske udseende og der er ikke så mange om kampen, siger han.

Annonce

En knægt fra OJ

Kenneth Bek er overbevist om, at opvæksten i Over Jerstal betyder, at han er i stand til at nyde oplevelsen med at blive spottet i London, rejse jorden rundt og nu have base i Hong Kong på en helt anden måde.

- Det er helt fantastisk at komme fra et sted som Over Jerstal. Jeg er meget mere nede på jorden i forhold til nogle af dem, som jeg har arbejdet med. Det er dejligt at være den her dreng fra Over Jerstal. Jeg er virkelig glad for at få alle de her oplevelser. Det er jeg taknemmelig for, siger Kenneth Bek og fortsætter:

- Det er en stor kontrast. Det er så afslappet i Over Jerstal. Når man bor i en by som Hong Kong, så sover byen aldrig. Jeg har ikke hørt stilhed som i Over Jerstal i et halvt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce