Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kløften Festival - magi i en svær tid

Connie Bøgwad Schmidt, journalist på JydskeVestkysten. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Forleden bankede det på døren. Udenfor stod en kær ven af familien med en trist besked.

- Jeg har fået kræft og blev opereret for et par dage siden. Nu venter kemo og stråler, sagde vores ven.

Vi blev chokerede og kede af det, men vor ven var ved godt mod og meget afklaret, selv om hun og familien selvfølgelig havde været gennem et par følelsesmæssige rutsjeture.

Ud over at blive rask på den bedst mulige måde, havde vor ven et stort ønske: At den kommende behandling ikke vil ødelægge årets Kløften Festival for hende, men helbredet kommer selvsagt først.

- For første gang har jeg investeret i en tredagesbillet. Jeg plejer kun at købe til to dage, og jeg har glædet mig i flere måneder, sagde vores kære ven.

Det ønske rørte mig dybt. Jeg kiggede derfor op og ned ad dørkarmen og talte meget langsomt for ikke at "vande høns", fordi når nu vores ven var så stærk, så skulle vi være stærke med hende.

Jeg ønsker af hele mit hjerte, det må blive hendes bedste Kløften Festival nogensinde, så hun kan få styrke til kampen mod kræften.

Hendes beskedne ønske afspejler festivalens magi, fordi den er meget mere end musik. Den rører og vedkommer. Nok fordi de frivillige arrangører har hjertet med på alle niveauer. Det skinnede også igennem, da festivalen i sidste måned sendte en varm hilsen til Hugo Helmig, der aflyste sin koncert for i stedet at gå i behandling for sit stofmisbrug.

Eller som da manden til en tattoo-tegner af thailandsk etnicitet, der havde en bod på festivalen i 2018, sagde:

- Kløften er den bedste festival at komme på, her har vi aldrig været udsat for racisme. Alle er søde og rare. Her er trygt.

Kløften Festival bringer det bedste frem i folk, hvad enten regnen står ned i stænger, eller solen bager, og selve kløften føles mere og mere stejl i takt med, at både år og dage går.

Hugh Romney, eller "Wavy Gravy", der var en af konferencierene på Woodstock Festivalen i 1969, som også hyldes på dette års Kløften Festival, jublede dengang fra scenen:

"We must be in heaven man...there is always a little bit of heaven in a disaster area".

Den sidste weekend i juni er Kløften vores "little bit of heaven". Vi ses og husk: Hvad der sker på Kløften, bliver på Kløften.

Ud over at blive rask på den bedst mulige måde, havde vor ven et stort ønske: At den kommende behandling ikke vil ødelægge årets Kløften Festival for hende, men helbredet kommer selvsagt først.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce