Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kløften Festival præsenterer en perlerække af de lokale

Kløften kalder- Arkivfoto: Jacob Schultz
Det er hele alderskalaen der er i brug, når musikere med lokalt islæt til sommer indtager scenerne på Kløften Festival. De lokale bands repræsenterer også hele skalaen af genrer.
Annonce

Brødtekst

The Clowns

The Clowns Arkivfoto: Jacob Schultz

Kløften Festival har enkelte traditioner, en af dem er Tom Donovan, en anden er The Clowns, der de seneste år har åbnet Pubscenen med fuldt hus lørdag middag, det skal de igen i år. Bandet har udgivet syv albums, og kan lige nu opleves ved en række kirkekoncerter.

The Clowns leverer i sine tekster fortællinger, drømme og refleksioner over livet i med- og modgang, der sammen med velkomponerede melodier er kendetegnende for bandets musikalske udtryk. De fleste numre vinder ved genlyt.

Bandet har i år inviteret helt unge Magnus Østergaard med på scenen, hvor han får sin egen afdeling.

The Clowns opleves på Pubscenen lørdag den 27. juni

Magnus

Magnus Østergaard. Foto: Kløften Festival

Magnus Østergaard kan i en alder af blot 14 år skrive både sanger, musiker, komponist og producer på sit CV.

Hans musikalske inspirationskilder er mangfoldige. Han begyndte i Haderslev Drengekor som niårig, samtidig tog han timer i rytmisk sang på Haderslev Musikskole.

Magnus formår at kombinere teknikker og udtryk, når han udfolder sig via både egne og 'lånte' numre. Det er dog ikke kun med sin sangstemme, at Magnus Østergaard er noget helt for sig selv. Han har også fået klaverundervisning og har lært sig selv at spille guitar og bas.

Magnus kan få det til at lyde som et helt orkester, når han tager sin loop-pedal med på scenen.

Han kan opleves på Pubscenen lørdag den 27. juni

Kenn Lending Blues Band

Ken Lending. Foto: Marsk Music

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det nærmeste man kommer dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved en hver lejlighed, om det er til alvor eller fest.

At Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum, har han til fulde bevist i fire årtier.

Kenn Lending Blues Band, der fejrer sit 40-års jubilæum i 2020, har alle årene haft et bredt publikum, der rækker udover de inkarnerede blues fans, og det skyldes nok Kenn Lendings holdning til blues, som mere end bare en stil.

Kenn opfatter snarere blues som grundsubstansen i al sort amerikansk musik og bandet favner derfor alle de sorte stilarter, lige fra dyb Mississippi Blues til moderne funky og souled urban blues. En aften med Kenn Lending Blues Band er som en musikalsk rejse igennem afroamerikansk

Kenn Lending Blues Band kan opleves på Pubscenen torsdag den 25. juni

The Midnight Special

Midnight Special. Pressefoto

The Midnight Special er et dansk country rock band dannet i begyndelsen af 2019. Med inspiration fra 60ernes og 90ernes rock har bandet fundet sit eget unikke lyd- og tekstunivers.

Målet er enkelt: At levere solidt musikalsk håndværk med fokus på den gode melodi. The Midnight Special lægger sig på fornem vis i krydsfelterne mellem rock, country, folk og americana.

Sangene afspejler facetter af livet, som det kan opleves, når det er ved at være halvvejs levet med sange om minder, forvirring og afklaring.

Med fuld skrald på intensiteten, flerstemmige vokaler, glimt i øjet, hjemmebyggede guitarer og skramlede rocksange er The Midnight Special det bedste danske bud på et autentisk country rock band.

The Midnight Special kan opleves på Pubscenen torsdag den 25.juni

Jesper Heinz Trio

Jesper Heinz Trio. Foto: Kløften Festival

Jesper Heinz er guitarist og komponist og har spillet i mange forskellige sammenhænge, hvilket høres i både spil og kompositioner, der indeholder elementer fra Singer-songwriter, Blues og Jazzgenren. Bag Jesper er det Kristian Hoff på trommerne og Rune Robert Friis på bassen.

Jesper Heinz trio er et lokalt orkester fra Haderslev. En nærværende trio på opdagelse i deres fælles lyde, hvor omdrejningspunktet er det smukke, det minimale og det omfavnende. De tre medlemmer udfordrer de musikalske rammer, hvilket skaber spændende og skæve øjeblikke. Alle koncerter har sit eget unikke udfald.

Jesper Heinz trio kan opleves på Pubscenen torsdag den 25. juni

Hr. Hundebøl

Hr. Hundebøl. Privatfoto

Hr. Hundebøl er et dansksproget psykedelisk rock-orkester, der med udgivelsen af albummet ‘Mørke’ leverer sit femte album på mindre end bare to vintre.

Der loves energifyldt, skævvinklet og forførende musik, når bandet trækker publikum med ind i universer af længsel, angst, håb, tro og oprør. Der er med andre ord tale om poetisk rock for såvel sarte som hårdhjertede rocksjæle.

I front af Hr. Hundebøl finder man guitarist og sanger Henrik Hundebøl og på bassen Rune Robert Friis og bag trommerne Jesper Iversen. Sammen er de garant for en unik koncertoplevelse ved dette års Kløften, hvor bandet har bebudet at deres elektroniske dimension et hidtil uhørt liv.

Hr. Hundebøl kan opleves på Pubscenen fredag den 26. juni

Lars and The Quiet Child

Lars and the quiet child. Foto: Kløften Festival

Lars & The Quiet Child består af en flok rutinerede og sammenspillede musikere med forkærlighed for den amerikanske singersongwriter-genre, folk-rock og blues.

Bandet spiller personlige coverversioner af sange af folk som Neil Young, Bob Dylan, Van Morrison og JJ Cale samt egne kompositioner inden for singersongwriter-genren.

Dette kombineres med svedige udgaver af bluesstandarder som Stormy Monday, Need your love so bad og The Thrill is gone.

Lars & The Quiet Child kan opleves på Pubscenen torsdag den 25. juni

Boys From Heaven

Boys From Heaven. Privatfoto

Boys From Heaven er et syv mand stort rockorkester, der med elementer som fræsende leadguitar, brede vokalharmonier, dominerende klaverriffs og helteagtige saxofonsolos, har et katalog af original rockmusik uden sammenligning.

Boys From Heaven suger inspiration fra både 70’ernes og 80’ernes rockscene, med bands som Toto og Journey som forbilleder, men også fra den ældre “rockskole” med bands som The Who.

Musikken formår at være unik og nyskabende, men minder samtidig om en tid, hvor musik var mere ambitiøs, mere varieret og vigtigst af alt, SJOVERE!

Kan opleves på Beachscenen fredag den 26. juni

Tainted Lady

Tainted Lady. Foto: Fryd Frydendahl

Tainted Lady besøgte Kløften i 2018, hvor dem, der oplevede bandet, havde en fest. Bandet udgav i november et nyt album, og nogle af de numre er nok på sætlisten, når det hårdtslående, energiske rockband optræder på Kløften Festval.

Med inspiration fra bands fra forskellige æraer af rock som Deep Purple, Skid Row og Aerosmith, er de fem musikere, alle under 30, urokkelige, når det gælder om at skabe tekster med substans, og de søger altid unikke måder at arrangere og forfine deres old-school måde at spille på.

Bandet kan opleves på Beachscenen fredag den 26. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce