Annonce
Ugeavisen Haderslev

Klostergårdens istandsættelse markeres med bogudgivelse

Receptionen den 29. april er en lukket reception. Bogen "Klostergården - Haderslevs ældste kirkegård" kan købes for 200 kr. hos boghandlere, i Haderslev Domkirke eller i Historie Haderslevs webshop. Foto: PR

Haderslev: Torsdag den 29. april kl. 10:30 markeres istandsættelsen af Klostergården og udgivelsen af bogen "Klostergården - Haderslevs ældste kirkegård" ved en reception.

Klosterkirkegård er Haderslevs ældste kirkegård og etableret i 1251 i forbindelse med oprettelse af et dominikanerkloster. Den er ligeledes en af de ældste kirkegårde i Danmark. Kirkegården blev lukket for nye begravelser i 1858 og bevares i dag som historisk kirkegård. Der er bevarede gravsteder tilbage fra 1808, ligesom der er fire krigsmonumenter fra henholdsvis Slesvigske Krig og Første Verdenskrig.

Der er nu afsluttet en nænsom istandsættelse på Klosterkirkegården, som har været muliggjort med økonomisk hjælp fra forskellig sider og en stor del frivilligt arbejde i et samarbejde mellem sogn, kommune, Historie Haderslev og private ildsjæle.

Samtidig er bogen ”Klosterkirkegården – Haderslevs ældste kirkegård” udkommet. Den er skrevet af Ernst August Hansen og Helge C. Jacobsen og udgivet af Historie Haderslev. Bogen beskriver kirkegårdens historie og indeholder en fortegnelse over alle gravminder med biografi om de døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce