Annonce
Ugeavisen Haderslev

MetteMums lukker køkkenet helt ned for en tid

Smilet var stort, da MetteMums åbnede på Jomfrustien i november 2019.  Den 1. december 2020 lukkede Mette Rosenhøj (til venstre) og Louise Schütze Peper deres take away for at koncentrere sig om kantinedriften på Haderslev Katedralskole, som de har haft siden 2013. Nu har de også lukket kantinen, for det kan ikke betale sig at gå på arbejde. Arkivfoto: Stine Hygum
Indehaverne af MetteMums lukker køkkenet på Haderslev Katedralskole helt ned. Det kan ikke betale sig at gå på arbejde, for de fleste firmaer har afbestilt deres frokostordninger, eleverne er sendt hjem, og der er ingen, der skal have catering til fester.
Annonce

HADERSLEV: Det er blevet stille i kantinen på Haderslev Katedralskole.

- Vi har lukket køkkenet helt ned, indtil vi får normale tilstande igen, fortæller Louise Schütze Peper, som driver køkkenet sammen med  Mette Rosenhøj.

Som alle andre i branchen har de haft et udfordrende år.

Pr. 1. december måtte de lukke MetteMums Take Away på Jomfrustien.

Årsagen var en blødende kantinedrift på Haderslev Katedralskole.

Corona har sendt lærere og elever hjem, frokostordninger lukkede og catering til fester og lignende er nærmest forsvundet.

- Vi har kun ti mand tilbage nede i Skipperhuset, som vi har leveret frokost til, og det kan vi ikke holde det store køkken åbent for, fortæller Louise Schütze Peper, som selvfølgelig ærgrer sig.


Vi har kun ti mand tilbage nede i Skipperhuset, som vi har leveret frokost til, og det kan vi ikke holde det store køkken åbent for

Louise Schütze Peper, MetteMums


Det er træls at skulle trække stikket, når man plejer at være i fuld vigør i køkkenet hver dag.

Men der er simpelt hen ikke råd til at holde åbent, og denne gang kan hjælpepakkerne være med til at sikre firmaets eksistens.

- Sidste gang kunne vi ikke få del i hjælpepakkerne, fordi vi faldt ned mellem to stole, på grund af, at vi havde udvidet med takeaway i november og havde haft en større omsætning, fortæller Louise Schütze Peper.

I kølvandet på den seneste nedlukning, har de fleste virksomheder afbestilt deres frokostordninger på ubestemt tid, og der er ingen, der holder fester.

- Det er mærkelige hårde tider, så nu lukker vi ned, indtil katedralskolen åbner igen. Vore frokostordninger til firmaer har ikke været den store guldgrube, men de har gjort, at vi også kunne holde nogle medarbejdere beskæftigede. Nu er vi kun os selv. Vi må bare vente på, at samfundet bliver åbent op igen, konstaterer Louise Schütze Peper.

Trak i nødbremsen

Det var en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da kvinderne bag MetteMums på Haderslev Katedralskole, Louise Schütze Peper og Mette Rosenhøj, i november 2019 åbnede en ekstra afdeling på Jomfrustien, hvor solgte måltidssalater, dagens varme ret og sandwiches som takeaway.

Forretningen gik godt, men et voldsomt fald i indtjeningen på kantinen på Haderslev Katedralskole tvang indehaverne til at trække i håndbremsen og lukke deres take away-afdeling på Jomfrustien.

Den 1. december var det slut, og nu er også kantinen lukket ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce