Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kok åbner delikatessebutik på Torvet: - Mad er min store passion

Igor Parvovic har undersøgt markedet, før han besluttede sig for at åbne butik i Haderslev. Der er ikke en butik som hans i byen i forvejen. Han håber også, at beliggenheden på Torvet kan lokke mange af byens turister indenfor. Foto: Dorthe Rasmussen
Onsdag den 24. marts åbner Igor Parvovic delikatessebutikken Igourmet på Torvet 1 i Haderslev. Hjertet i butikken bliver en is-bar med hjemmelavet italiensk is.

HADERSLEV: En ny delikatessebutik åbner onsdag på Torvet 1 - hvor der tidligere var en negleklinik.

Efter 12 år som kok på nogle af de bedste restauranter har Igor Parvovic besluttet sig for at gå all-in på salg af gourmet fødevarer fra Italien, Frankrig og Spanien.

Den 30-årige kroatisk fødte kok med italienske rødder bor i dag i Aarhus, hvor han senest har været souschef på Centralværkstedet.


Min passion er god mad, og jeg har aldrig været mere lykkelig end nu

Igor Parvovic, kok og indehaver af Igourmet


Da corona lukkede landet i marts 2020, fik Igor tid til at overveje sin fremtid.

Hans konklusion var, at han var alt for stresset i jobbet og savnede tid til familien.

- Min passion er god mad, og jeg har aldrig været mere lykkelig end nu, hvor jeg åbner min egen butik. Bare, jeg kan tjene til føden, er jeg glad, fortæller Igor.

Han har valgt at åbne "Igourmet" på Torvet 1 i Haderslev, fordi der ikke er en butik af den slags i byen i forvejen.

- For to år siden startede jeg en webshop med gourmet-produkter, som jeg selv bruger i køkkenet og derfor kan stå 100 procent inde for. Min filosofi er, at det bedste skal være tilgængelige for alle, og det behøver ikke være dyrere, siger Igor.

Annonce

Italiensk isbar

I butikken vil han blandt andet forhandle mange forskellige olier, oste, trøfler, kaviar, foie gras, pasta, pølser og gourmet-slik, ligesom han vil have et udvalg af gode krydderier.

Hjertet i butikken bliver en isbar med 18 forskellige slags håndlavet italiensk is ( gelato).

- Jeg har lige været ti dage på kursus i Italien for at lære at lave gelato, fortæller Igor, som vil toppe isene med smage efter sæson for eksempel friske danske jordbær.

Han vil også have et udvalg af kvalitetsskinker.

For eksempel parma- og serranoskinke, som de fleste kender fra køledisken i supermarkederne.

_ Problemet med skinkerne i supermarkederne er, at skiverne er skåret alt for tykt, og det går ud over smagen. Jeg står og skærer skiverne til kunden, så man kan bestille 100 gram og få den bedste kvalitet og smag for pengene, konstaterer Igor.

Han vil også have hjemmelavet pesto, og så laver han panini - det italienske svar på parisertoast - til take-away.

- Når corona engang er overstået, vil jeg også have en smage-bar, hvor man kan smage de forskellige olier, fortæller Igor.

Annonce

Leverer til hele Danmark

Selv om om Igourmet ligger fysisk i Haderslev, så leverer Igor gourmet-produkterne til hele landet via sin webshop af samme navn.

- Sidder man for eksempel i København og bestiller noget gelato inden kl. 17, kan det blive leveret tidligt næste morgen. Jeg har fået nogle gode aftaler med nogle udbringningsfirmaer og kan levere til alle brofaste øer indenfor et døgn, fortsætter Igor.

Han vil foreløbig pendle frem og tilbage mellem Haderslev og Aarhus, hvor han bor sammen med sin kæreste Janni Knudsen, som er diætist og datteren Lucy på fire år.

Han åbner stille og rolig butikken på onsdag den 24. marts klokken 12.00.

I starten vil han dog ikke have gelato, da han stadig venter på at få is-maskinen leveret fra Italien.

- Når is-baren er klar, så holder jeg en grand opening, fastslår Igor Parvovic.

Igor Parvovic har håndplukket de bedste gourmet-produkter fra Italien, Spanien og Frankrig til sin nye delikatessebutik på Torvet. Foto: Dorthe Rasmussen
Der er stor forskel på olivenolie, og Igor kan præsentere et udvalg af de bedste.  Her fremviser han en magnum flaske fra Italien Den koster 400 kroner, men de fleste olier ligger i prislejet mellem 100 og 150 kroner. Foto: Dorthe Rasmussen 
Hjertet i butikken bliver hjemmelavet italiensk is med forskellige toppings. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce