Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kokkejobbet skiftes ud med fuldtidsstudie i Aarhus

Asger Wulff skal sige sit kokkejob op. Han er optaget på serviceøkonom-studiet. Pressebillede
Efter i en årrække at have arbejdet som chefkok på forskellige gourmetrestauranter, skifter Asger Wullf fra Haderslev til augustkøkkenknive ud med studiebøger. Han er nemlig optaget på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus sammen med 139 andre unge.
Annonce

HADERSLEV: Asger Wullf tjekkede sin e-Boks kl. 00:01 natten til tirsdag 8. juli. Og fik den glædelige besked: Tillykke. Du tilbydes en studieplads.

- Jeg er meget glad, fortæller den 24-årige kok, der i et års tid har tænkt på et totalt sporskifte. Væk fra køkkenet og ind i event- og festivalbranchen – gerne som leder.

- Kokkefaget er i længden slidsomt, så jeg ser dette sporskifte som en mulighed for at komme væk fra køkkenet og tænke på min fremtid. To af mine venner er gået samme vej og har været glade for det, fortæller Asger Wulff videre i en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Aarhus.


Kokkefaget er i længden slidsomt, så jeg ser dette sporskifte som en mulighed for at komme væk fra køkkenet og tænke på min fremtid.

Asger Wulff


Han er opvokset i Haderslev, uddannet kok i Kolding med læreplads på Tyrstrup Kro i Christiansfeld og bor og arbejder i dag som kok på Restaurant Malt i Aarhus.

Serviceøkonomuddannelsen har på landsplan optager 1.234 studerende. Det er tre procent flere end sidste år. På uddannelsen bliver de studerende klar til job indenfor servicefaget, event- og oplevelsesbranchen, i eksempelvis rejsebureauer eller på hoteller. Brancher, som coronakrisen er gået hårdt ud over, hvilket dog ikke bekymrer Asger Wulff.

- Det er da klart, at jeg har tænkt over, at der nok ikke er så mange jobs i denne branche lige i øjeblikket, men det bekymrer mig ikke. Tværtimod ser jeg det som en udfordring, for så er der i høj grad brug for at tænke kreativt og finde løsninger på, hvordan branchen skal klare sig fremover på trods af corona, siger Asger.

Muligheden for at komme i praktik i en virksomhed som led i sin uddannelse har fået Asger Wulff til at søge serviceøkonomuddannelsen som sin eneste uddannelse.

- Både i forhold til uddannelsens indhold og undervisningsform med mindre holdstørrelser, klasseundervisning og mere 'hands on' i stedet for ren teori, tror jeg, at denne uddannelse er lige mig. I forhold til praktik ved jeg allerede nu, at jeg gerne vil i praktik hos festivalarrangørerne Down the Drain, som står bag festivalerne NorthSide og Tinderbox, siger han.

Udover Asger Wullf tilbydes 2.678 andre unge en studieplads på Erhvervsakademi Aarhus i Viby til august.

På landsplan har erhvervsakademierne, der uddanner primært til det private arbejdsmarked og udbyder korte og mellemlange videregående uddannelser, haft den største stigning i antallet af nye studiepladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce