Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kom tæt på hvalerne i Gram

Man kan lave sin egen gipsafstøbning af en hvalknogle. Pressebillede
I en weekend er Gram Lergrav ramme om jagt på fossiler og rester af hvaler. Og så kan man komme helt tæt på hvaler med VR-briller.
Annonce

Gram: Gram Lergrav inviterer i weekenden lørdag 19. til søndag 20. september til naturvidenskabelig hvalfestival for hele familien. Begge dage sker det mellem kl. 10 og 17.

Programmet er spækket med aktiviteter for hval- og naturinteresserede i alle aldre. Med VR-briller kan gæsterne få en vild og realistisk oplevelse af hvaler helt tæt på. I lergraven hjælper museets guide alle nye fossiljægere godt i gang med jagten på interessante fossiler fra fortiden, og man er med i "Find Vores Natur konkurrencen" med alle de danske Naturhistoriske museer om, hvem der finder flest arter.

Museets fossilekspert, palæontolog og enhedsleder Mette Elstrup Steeman, står klar til at besvare spørgsmål om gæsternes små og store fund.

- Vi dyrker hvaltemaet i Gram, fordi vi med jævne mellemrum gør spektakulære hvalfund af uddøde hvalarter i Gram Lergrav, som er en åbning ned i den 10 mio. år gamle havbund. Flere af hvalfossilerne i museets udstilling er helt unikke og findes ikke tilsvarende andre steder i verden, fortæller Mette Elstrup Steeman i en pressemeddelelse om arrangementet.


Vi dyrker hvaltemaet i Gram, fordi vi med jævne mellemrum gør spektakulære hvalfund af uddøde hvalarter i Gram Lergrav

Matte Elstrup Steemann, Museum Sønderjylland


Til hvalfestivalen er der igen i år mulighed for at lave sine egne gipsafstøbninger af hvalknogler, og deltagerne kan ”se” med lyd ligesom en hval gør det. Som noget nyt er der mulighed for at høre hvalsang på nye måder, og du kan du lave din egen mulepose, som du kan få med hjem.

For at undgå kø og tæt forsamling af gæster ved aktiviteten med VR-briller, skal den aktivitet bookes på forhånd på museets hjemmeside msj.dk

Arrangementet følger sundhedsmyndighedernes corona-anbefalinger og retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce