Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kommune, skoler og elever venter med spænding: Hvordan bliver skoleåret afsluttet?

Mens nødundervisningen fortsætter hjemme ved skrivebordene, venter kommunerne, skolerne og ikke mindst eleverne selv med spænding på ministeriets udmelding om retningslinjerne i forhold til 9. klassernes afgangseksamen, som blev aflyst sidste år. Modelfoto
Skolechef i Haderslev Kommune vurderer, at det er svært at afdække skoleelevernes konkrete udbytte af nødundervisningen. Men skolerne er kreative og udvikler løbende nye undervisningsmetoder i det virtuelle rum, og det er positivt.

HADERSLEV: En aflysning, en delvis gennemførelse på særlige vilkår eller en normal afvikling af afgangseksamen.

Corona-tiltagene forlænges som bekendt til og med den 7. februar, og nødundervisningen i folkeskolen fortsætter indtil videre. Og selvom vi kun lige er sprunget ind i det nye år, så venter skolerne, kommunen og ikke mindst eleverne selv med spænding på ministeriets udmelding om retningslinjerne i forhold til 9. klassernes afgangseksamen, som blev aflyst sidste år. Her erstattede elevernes årskarakterer eksamenskaraktererne.

- Vi ved, at der er drøftelser herom på Christiansborg. De retningslinjer, der måtte komme i forhold til afgangseksamen, vil vi naturligvis efterleve, siger børn- og skolechef Rasmus Graff, Haderslev Kommune.


Det er her ved anden nedlukning helt tydeligt, at skolerne ved første nedlukning har gjort sig erfaringer, de bygger videre på ved denne nedlukning.

Rasmus Graff, skolechef


Annonce

Bedre og bedre

Om eleverne får lært nok derhjemme på værelset, for at kunne gå til eksamen, er svært at afdække, siger skolechefen.

- Men det er klart, at selvom skolerne i den grad gør sig umage, er kreative og hele tiden udvikler nye undervisningsmetoder i det virtuelle rum, så vil der være ting, som ikke kan lade sig gøre i forbindelse med nødundervisningen. I mange tilfælde bliver der tilmed iværksat særlige indsatser for de elever, som kan have brug for ekstra støtte i forbindelse med nedlukningen. Både fagligt og socialt.

Skolechefen er generelt imponeret over skolernes håndtering af den forholdsvis nye disciplin, nødundervisningen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at kvaliteten af nødundervisningen hele tiden bliver bedre og bedre. Det er her ved anden nedlukning helt tydeligt, at skolerne ved første nedlukning har gjort sig erfaringer, de bygger videre på ved denne nedlukning, pointerer skolechefen og slutter:

- Det skal ingen hemmelighed være, at vi glæder os til at få børnene i skole igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce