Annonce
Ugeavisen Haderslev

Krav om mundbind gør nybagt restaurant-ejer edderspændt: - Det giver jo ingen mening

Han har lyst til at sige f... til mundbind, men regler må følges, og heldigvis har situationen ikke betydet mindre interesse for Danmarks første bacon-restaurant. Ømands Burger har haft "fuldt hus" hver aften siden åbningen sidste torsdag. Foto: Dorthe Rasmussen
Selv om åbningen af Danmarks første bacon-restaurant i Nørregade Haderslev skete på et ufestligt tidspunkt, så har der været "fuldt hus" hver aften. Altså, så fuldt, så det nu må være, konstaterer indehaver Allan Ømand Ungstrup, som går med livrem og seler.

HADERSLEV: - Ja, det er træls at have på,  og vi håber snart, at det her er overstået.

Allan Ømand Ungstrup og hans personale er iført visirer, og der er mere afstand mellem bordene, end der ville være på en normal åbningsdag hos Ømands Burger i Nørregade.

Men intet er normalt i  øjeblikket i byens restaurationsgade.

Annonce

Gæsterne står udenfor og fumler med deres mundbind, for ellers må de ikke gå ind nogle steder  og få serveret mad og drikke.

Den første åbningsdag hos Ømands Burger sidste torsdag var da heller ikke det tilløbsstykke, som man normalt ser, når der åbner et nyt spisested i Haderslev.Vi har jo oplevet masse af interesse og har slet ikke kunnet imødekomme den efterspørgsel så der har været

Allan Ømand Ungstrup- Vi har selvfølgelig været  udfordret af, at vi er åbnet midt under corona, så vi har været meget forsigtige med at tage bord-bookinger ind.  Vi må have 24 gæster efter reglerne, men vi vil heller have lidt mindre, for hvis der nu kommer nogle ind, der ikke har bestilt bord. Så ja, der har været fuldt hus hver aften, men ikke  så fuldt, som der kunne have været, siger Allan Ømand Ungstrup.

Han ærgrer sig selvfølgelig over situationen.

- Vi  har jo oplevet masse af interesse og har slet ikke kunnet imødekomme den efterspørgsel så der har været.  Vi udvider snart med takeaway,  men vi skal lige være sikre på først, at køkkenet kan håndtere det, fortæller han.

Mange vil undgå situationer, hvor der er krav om mundbind, så de vil helst vil have  maden hjem til sig selv.

- Det er jo fuldstændig galimatias med de mundbind. Det giver jo ingen mening overhovedet, at man skal have dem på, når man kommer ind, og så kan man sætte sig ved bordet og tage det af,  mener Allan Ømand Ungstrup.

Han undrer sig, for i supermarkederne kan folk stå på nakken af hinanden, og der er ingen krav om mundbind, selv om mange kommer væltende ind for at købe mad og drikke på de samme tidspunkter.

I Nørregade skal den sidste gæst være ude klokken 22, og der kommer ingen spontant ind og bestiller bacon-snack og drinks i baren om aftenen.

- Vi glæder os til, at det bliver normale tilstande igen, for vi mennesker er jo sociale væsener,  konstaterer Allan Ømand Ungstrup.

Man skal også have mundbind på, når man går på toilettet, men her er der heldigvis noget at grine af. Den lokale tegner Cecilie Juhl fra Stregtegn har udsmykket dørene og de lyserøde vægge på toiletterne med frække grisebasser. Foto: Dorthe Rasmussen
Baren er dekoreret med billeder fra Allan Ømand Ungstrups bog "Bacon- øjeblikke af lykke". Foto: Dorthe Rasmussen
Toilethumor. Øf, Øf. Foto: Dorthe Rasmussen
Baconista Allan Ømand Ungstrup har siden 2015 drevet det prisbelønnede Ømands Bacon i Sdr. Vilstrup. Corona-krisen har også kunnet mærkes på firmaets bundlinje, da mange gourmet-restauranter er ramt. Nu kan Allan heldigvis også afsætte sin gourmet-bacon til sin egen bacon-restaurant.  I restauranten har han en røgeovn, så gæsterne kan følge processen. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce