Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kreativt: Kuglen har lavet ny butik

Socialpædagog Dorte Gram foran de vinduer, som udgør Kuglens nye coronavenlige butik. Her kan man købe ting fra Kuglens forskellige værksteder mandag til torsdag mellem 9 og 15. Foto: Stine Hygum
Vinduesshopping har fået en helt ny betydning i Vojens, hvor det beskyttede værksted Kuglen på Trekanten har lavet en ny og coronavenlig butik.
Annonce

Vojens: På det beskyttede værksted Kuglen i Vojens er butikken lukket på grund af den nuværende coronasituation. Men det betyder ikke, at man ikke kan købe nogle af alle de ting, som bliver lavet på Kuglens værksteder.

- Normalt har vi jo en butik, hvor man kan komme og handle. Men den kan vi ikke holde åben nu. Derfor har vi lavet butik i kantinens vinduer, siger socialpædagog Dorte Gram.

Hun har lavet en kæmpe udstilling af tingene, som er lavet i de forskellige værksteder i kantines vinduer, og så kan man få leveret tingene ud igennem døren, når man har betalt med Mobilepay.

Der er blandt andet en del juleting i Kuglens butik. Normalt er der rift om de ting, når Kuglen en dag i december inviterer indenfor til julemarked med butik, musik og småkager. Foto: Stine Hygum

Kuglen plejer også at holde åbent en dag i december, hvor man så kan komme og købe hjemmelavede gaver, men det er der heller ikke mulighed for i år.

- Det er ikke salget af tingene, vi skal leve af. Men det er lettere at motivere borgerne, når der er salg i det. Det bliver meningsfyldt arbejde. Det betyder noget for vores borgere, at vi har en butik, siger Dorte Gram.

Annonce

Kig og bestil

I den store udstilling finder man også et telefonnummer, som man kan sende en sms til, hvis der er noget, som man ønsker at bestille og ikke lige har mulighed for at komme og kigge og handle i butikkens åbningstid.

På Kuglen har der været et babytema. Derfor er der i øjeblikket en del babyting til salg. Foto: Stine Hygum

- Hvis der er noget, som man ønsker i en anden størrelse eller farve, så finder vi også ud af det, siger Dorte Gram.

Der er i alt 60 borgere, som er tilknyttet Kuglen. I øjeblikket skiftes borgerne til at være der, så der kun er 30 borgere ad gangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

John Dillermand

Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce