Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kuk i butikkernes juleåbnings-tider igen

Anette Uhd Simonsen fra dametøjsbutikken Agnes synes på godt jysk, at det er træls, at nogle butikker lukkede tidligere i søndags. - Hvis man har meldt ud, at man holder åbent, ja- så holder man åbent, siger hun. Her ses hun med stamkunden Paul Ravn, som gennem 20 år har købt julegaver til først sin nu afdøde hustru og nu veninden hos Anette. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Butikker har markedsført, at alle forretninger har åbent klokken 10 til 16 i weekender op til jul. Men det kneb med at leve op til de lovede åbningstider den første jule-weekend, hvor flere butikker lukkede før tid om søndagen.
Annonce

HADERSLEV: Nu må vi stå sammen og følge de åbningstider, vi selv har besluttet.

Således lyder opsangen fra Haderslev Butikker i et nyhedsbrev fra handelskoordinator Christian Schulz ovenpå den første weekend med jule-åbningstider i butikkerne.

Søndag var der regn, rusk og fodbold på Sydbank Park, så det var op af bakke for butikkerne, fordi mange kunder blev væk på grund af det dårlige vejr og de mange andre tilbud.

Det betød, at flere butikker valgte at lukke tidligere end annonceret.

Christian Schulz håber ikke, at det sker igen.

- Vi har som forening markedsført, at alle forretninger har jule-åbent fra klokken 10.00 til 16.00 både lørdag og søndag. Vi kan som forening kun vejlede og håbe, at alle bakker op om de annoncerede åbningstider, men vi må konstatere

at en del forretninger lukkede tidligere i søndags. Det er desværre ikke et godt signal til kunderne hvis de forventer at de kan handle til klokken 16.00, og så er der lukket, konstaterer Christian Schulz.

Formand for Haderslev Butikker, Palle Løgstrup, synes også, at det er flovt.

- Vi er jo en frivillig forening, vi kan ikke pålægge nogle bestemte åbningstider. Nogle har gavn af dem, andre har ikke. Men her må vi bare være solidariske med hinanden, så vi sender det signal, at byen er åben, konstaterer Palle Løgstrup.

I den kommende weekend er så den næstsidste weekend inden jul, hvor butikkerne har åbent fra 10.00 til 16.00 både lørdag og søndag

Haderslev Butikker kan kun opfordre til, at alle medlemsbutikker bakker op om de åbningstider, de selv har været med til at beslutte - også selv om der er langt mellem kunderne i deres egen butik på en søndag.

- Vi er bare nødt til at holde åbent. Alle må bakke op, siger Christian Schulz.

Ikke mindst udenbys gæster, der er kommet kørende til for at se på byen, må undre sig, hvis det halve af butikkerne har lukket klokken 15.00.

- Det vil være meget uheldigt, at vi tiltrækker kunder med Radio reklamer i Globus Guld som siger åbent i Haderslev alle weekender frem til jul fra klokken 10.00 til 16.00, konstaterer Christian Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce