Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kun for fædre: Ny legestue starter op i sundhedscentret

Det er Toke Prisak Jakobsen, der til daglig er centerkoordinator hos Sundhedscenter Haderslev, der fra den 22. oktober står han i spidsen for Fars Legestue. Foto: Frederik Brogaard
Et nyt tilbud til nybagte fædre og deres børn ser snart dagens i Haderslev. Sundhedscenter Haderslev slår i slutningen af denne måned dørene op til Fars Legestue, der, som navnet antyder, kun er for fædre.

Haderslev: Fra den 22. oktober har Haderslev og omegns nybagte fædre mulighed for, at slippe deres unger løs blandt alverdens legetøj. Her byder Sundhedscenter Haderslev nemlig velkommen til den første udgave af Fars legestue, som er et nyt tilbud til fædre på barsel i Haderslev.

Alle fædre og børn i alderen 0-5 år er velkommen, og det kræver ikke tilmelding på forhånd. Man møder bare op.

Manden bag legestuen er Toke Prisak Jakobsen, der selv er nybagt far til Aksel på knap 11 måneder, og til daglig er han centerkoordinator i sundhedscenteret.

Annonce

- Det vrimler ikke med tilbud specifikt til fædre på barsel, hvorimod der er masser af tilbud til mødrene, siger Toke Prisak Jakobsen.

Ikke et nyt koncept

Derfor tog han kontakt til Forum for Mænds Sundhed, der i over 20 år har stået bag konceptet Fars Legestue. De stiller 30.000 kroner til rådighed, som kan dække de udgifter, der er, når legestuen skal i gang. Derudover skal der være en sundhedsplejerske til stede minimum hver anden gang.


Det vigtigste er, at de kommer og er sammen med deres barn og får den tætte relation. Derudover laver vi en Facebook-gruppe kun for fædrene, hvor kan dele oplevelser og erfaringer omkring deres børn.

Toke Prisak Jakobsen, initiativtager til Fars Legestue


- Vi kunne nemt leve op til de krav, der er, og de 30.000 kroner kan nemt dække de udgifter, vi har. Vi er så heldige i sundhedscenteret, at leje lokaler og forplejning af gratis, og jeg har fået lov af min chef til at bruge tre timer om ugen i arbejdstiden på at stå for legestuen, siger Toke Prisak Jakobsen.

Det betyder, at Toke kan bruge størstedelen af pengene på legetøj og redskaber til børnene, som er målgruppen for Fars Legestue.

Annonce

Mulighed for at udveksle erfaringer

Det er ikke kun børnene, der forhåbentlig får en masse ud af timerne i legestuen. Det skal også være en mulighed for fædrene til at udveksle erfaringer.

- Det vigtigste er, at de kommer og er sammen med deres barn og får den tætte relation. Derudover laver vi en Facebook-gruppe kun for fædrene, hvor de kan dele oplevelser og erfaringer med hinanden omkring deres børn, siger Toke Prisak Jakobsen

Til at starte med kommer legestuen til at have åbent hver torsdag fra 14:15 til 16:15, hvor Toke og en af sundhedsplejeskerne vil være til stede. Men på sigt håber Toke at kunne holde åbent flere gange om ugen.

- Mit ønskescenarier er, at vi laver en dag mere i ugen, hvor vi har åbent endnu senere eller tidligere, for det har virkelig været svært at finde ud af, hvilket tidsrum vi skulle vælge. Det er ikke alle, der har barsel, så det kan være, at vi laver en tirsdag, hvor vi har åbent fra klokken 16 til 19 eller en mandag fra kl otte til 10, siger Toke Prisak Jakobsen.

Han har allerede fået flere tilkendegivelser fra fædre, der ønsker at deltage i legestuen med deres børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce