Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kunderne har bestemt: Butik Code drejer nøglen om

Nu bliver der helt tomt. Ikke engang 30 procent på alle varer kunne lokke folk i butikken. Nu lukker Code. Foto: Lars Fahrendorff
Selv om modetøjsbutikken Code i gågaden gav 30 procent på alt i november og december, fik det ikke kunder til at komme. En umulig kamp mod nethandlen, mener ejer.
Annonce

Haderslev: Mandag kom alle de kunder, som butik Code i Apotekergade har savnet. Butikken har nemlig ophørsudsalg med 50 procent på alt, og det fik masser af folk i butikken.

Én af Haderslevs markante modetøjsbutikker, ejet af Steen Fuglsang, kan ikke længere få det til at løbe rundt. Butikken lukker, når alle varer er solgt.

- Kunderne har talt. De vil hellere handle andre steder og på nettet. Selv om vi satte alle varer ned med 30 procent i november og december for virkelig at forsøge noget, så gjorde det ingen forskel. Og ved du hvad? Så er det altså svært at drive en butik. Der kommer ikke nok folk i gågaden længere. Det bliver spændende at følge udviklingen i de kommende år, siger Steen Fuglsang, det selv har fuldtidsjob et helt andet sted.

Der er ophørsudsalg i butik Code, indtil alt er væk. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce

Nem nethandel

Steen Fuglsang havde allerede skåret personaleomkostningerne helt ned, så der kun var én ansat på fuldtid og tre på deltid til at passe butikken.

Men nethandel kræver ingen overfrakke eller parkeringspladser. Nethandel kan foregå hjemme fra sofaen.

- Nethandel er bare nemt. Det forstår jeg jo også godt. Men desværre tror jeg, at forbrugerne taber i længden. Det ender med giganternes kamp, hvor nogle få meget store kæder sidder på det meste af markedet og kan bestemme priserne selv. Og indtægterne ryger til udlandet, for det bliver de store internationale kæder, som Amazon.com og hvad de ellers hedder, siger Steen Fuglsang.

Han tilføjer, at store danske tøjkæder indtil videre kan klare sig bedre, fordi de kan åbne og lukke afdelinger og tåle lidt underskud her og dér, og samtidig drive en webshop.

- Hvis du driver 6-10 butikker og har dit eget tøjmærke, du får syet i østen, så kan du springe nogle mellemled over og sælge via nettet også. Det kan godt fungere, siger Steen Fuglsang.

Annonce

Lejeaftaler

Hvad der skal ske med ejendommen, ved Steen Fuglsang ikke noget om. han gætter på, at ejerne af bygningerne i midtbyen med tiden vil lave dem om til lejligheder i stueplan for fortsat at have en indtægt på dem.

Men det bliver da spændende at følge, hvad der sker med Haderslev midtby i de kommende år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce