Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kvickly i Vojens lancerer nye corona-tiltag

Torben Dahlgaard er varehuschef for Kvickly i Vojens. Foto: Jacob Schultz
Kvickly i Vojens sikrer kassepersonalet med plexiglasskærme, for at minimere corona-smittespredning.
Annonce

Vojens: - Vi arbejder hver dag på at blive endnu bedre til at formindske corona-smittespredningen, og vi lærer hele tiden nyt.

Sådan siger varehuschef i Kvickly Vojens, Torben Dahlgaard, der som dagligvarebutik er én af de brancher, som stadig kører på fuldt blus, mens resten af Danmark er lukket ned på grund af coronavirussen. Det giver både travlhed i butikken, så hylderne kan fyldes op med de varer, der leveres flere gange dagligt, men også et ansvar for at minimere corona-smittespredningen.

En masse tiltag, som håndspritprocedurer for medarbejdere, frokost i små hold, øget rengøring og afspritning af flader og håndtag, engangshandsker, håndsprit og vådservietter til fri afbenyttelse for kunderne, er allerede blevet taget løbende i og udenfor varehuset. Den nyeste sikkerhedsforanstaltning, plexiglasskærme ved kasserne og afstandstape, blev iværksat onsdag.

- Vi skal passe på os selv og hinanden, så derfor har vi fået sat plexiglasskærme op ved alle seks kasser, samt i bager- og blomsterafdelingen, og ved kiosken. Samtidig er der sat afstandsklæb på gulvet for at sikre, at kunderne ikke står for tæt op ad hinanden i køen, siger Torben Dahlgaard, som også tager forholdsregler i forhold til betaling.

- Vi anbefaler, at kunderne, hvis muligt, bruger kort, i stedet for kontanter. I forhold til medlemskort, beder vi kunderne om at downloade app´en og bruge mobilen, når de handler, eller selvscanningskasserne.

- Regnestykket er én kunde per fire kvadratmeter. Med de mange kvadratmeter, vi råder over her, bliver det til 613 kunder på én gang. Det kan vi sagtens holde styr på og regulere. Torben Dahlgaard, varehuschef

Annonce

Ros fra politiet

Med en butik på knap 2.500 kvadratmeter er Torben Dahlgaard ikke bekymret for at få for mange folk på éngang ind i forretningen.

- Regnestykket er én kunde per fire kvadratmeter. Med de mange kvadratmeter, vi råder over her, bliver det til 613 kunder på én gang. Det kan vi sagtens holde styr på og regulere, fortæller Torben Dahlgaard, som netop har haft besøg fra politiet om et corona-sikkerhedstjek.

- Tilbagemeldingen fra betjentene var udelukkende positiv. Faktisk havde vi håndhævet lovkravene så godt, at vi fik ros. Det bekræfter os i, at vi er klædt godt på til at håndtere situationen. Her og nu, men også fremover, hvis det skulle blive aktuelt.

Heidi Bech står for grøntsagsafdelingen i Kvickly i Vojens, hvor der er ekstra travlt. Hendes chef mener, det måske skyldes, at kunderne vil booste immunforsvaret med ekstra sund mad for tiden. Foto: Jacob Schultz
Salgsassistent Gitte Sørensen havde torsdag ekstra travlt med klud og rengøringsmidler. Foto: Jacob Schultz
Niels Christiansen og Mira Grib Christiansen måtte snakke med ekspedienten gennem plexiglas, da de besøgte Kvickly i Vojens. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce