Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kvindernes kampdag markeres med takeaway i Kunsthal 6100

Helene Hellesøe Appel (til venstre) og Marie Dufresne er initiativtagere til kampdag i kunsthallen. Det er den 8. marts mellem 14 og 18. Foto: Stine Hygum
I år bliver Kvindernes Internationale Kampdag for første gang markeret med et arrangement i Kunsthal 6100. Står det til initiativtagerne, så vokser arrangementet sig større til næste år.
Annonce

Haderslev: Mandag den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag.

Og i år er det en dag, der bliver markeret i Kunsthal 6100 på Gravene.

- Det bliver kampdag som takeaway, siger Marie Dufresne, leder af Kunsthal 6100, der sammen med Helene Hellesøe Appel fra Enhedslisten står bag arrangementet.

- Helene og jeg snakkede om 8. marts. Vi synes, at det er en vigtig dag at fejre og markere, siger Marie Dufrene.

- Det er en festdag, tilføjer Helene Hellesøe Appel, der vil invitere hele byrådet til at deltage i arrangementet.

- Det er super vigtigt for os at understrege, at det ikke er et partipolitisk arrangement, siger Marie Dufresne.

Ingen ved, hvordan restriktionerne ser ud den 8. marts. Derfor er det arrangement, der bliver planlagt et, som kan afholdes med de nuværende restriktioner.

- Vi sætter en disk op i døren - og så laver vi et køsystem ude foran, hvor man kan være social med afstand, siger Marie Dufresne.

- Så håber vi, at der er mulighed for at starte en debat i køen, siger Helene Hellesøe Appel.

- Vi vil gerne have folk til at tale om den dagsorden, der optager dem, siger Marie Dufresne med henvisning til, at de feministiske perspektivers udvikling igennem fire generationer, der er gået fra første generations fokus på ligestilling og ligeløn frem til i dag, hvor fjerde generation har et andet fokus:

- I dag handler det noget mere om queer og kønsdiversitet, siger Marie Dufresne.

Kampdag i Kunsthal 6100

Kvindernes internationale kampdag bliver markeret i Kunsthal 6100 mandag den 8. marts mellem 14 og 18.

Det er Enhedslistens Helene Hellesøe Appel og Marie Dufresne, der er initiativtagere til arrangementet. De har samlet en arbejdsgruppe, som hjælper med afviklingen af projektet.

Det er ikke et partipolitisk arrangement. 

Ved disken kan man også aflevere en T-shirt, en hoodie eller noget helt tredje:

- Så kan man for et symbolsk beløb få trykt et kampdaglogo på det, man har afleveret, og så kan man debattere, imens man venter på, at der kommer tryk på. Så afleverer vi det ud af døren eller vinduet bagefter, siger Marie Dufresne.

Der bliver også mulighed for at købe muleposer med trykket:

- Det bliver meget båret af merchandise i år, siger Marie Dufresne.

- Så har folk noget, som de kan gå rundt med og tænke på - og så kan det være startskuddet til næste år, tilføjer Helene Hellesøe Appel.

Annonce

Det skal begynde et sted

Selvom det måske ikke bliver helt så festligt, som initiativtagerne kunne ønske sig, så mener de alligevel, at det er vigtigt at afholde arrangementet:

- Det er fedt at lave noget alligevel. Vi ser det som et startskud til noget, der kan blive større med tiden. Vi er nødt til at begynde et sted, og i år er det vigtigt, at der sker noget, siger Helene Hellesøe Appel med henvisning til #MeToo, der for alvor er kommet på dagsordnen i år.

Deltagerne i kampdags-arrangementet vil alle få mulighed for at fortælle på video, hvad 8. marts betyder for dem. Efter arrangementet vil det så blive klippet sammen, så man kan se det i sin helhed.

- Vi vil gerne opfordre til, at man allerede nu begynder at tænke over, hvad 8. marts betyder for en, siger Marie Dufresne.

Og selvom det er Kvindernes Internationale Kampdag, så er mænd også velkomne til at kigge forbi:

- Alle rigtige mænd er jo feminister, siger Marie Dufresne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce