Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ladywalk - først udskudt, nu aflyst

Der bliver heller ingen Ladywalk i Vesterskoven til september. Arkivfoto: Orla Lund
Der bliver ingen masse-gåtur i Vesterskoven i år.
Annonce

HADERSLEV: Danmarks største arrangement for kvinder aflyses nu helt i 2020.

Fodslaw Haderslev er medarrangør af det lokale Ladywalk, der hvert år i maj samler hundredvis af kvinder  ved Vesterskoven i Haderslev.

Ladywalk blev i første omgang på grund af covid-19 flyttet til september, men efter den seneste officielle udmelding omkring situationen, har man besluttet at aflyse arrangementet i 2020, fortæller formand Ivan Mejlgaard i en pressemeddelelse.

Ladywalk 2021 bliver mandag den 31. maj.

Arrangørerne håber, at mange kvinder vil fortsætte traditionen med at sætte hinanden stævne den sidste mandag i maj for at deltage i årets Ladywalk.

Ladywalk har mange år på bagen og kunne i år have gennemført arrangementet for 20. gang. Begivenheden begyndte i København i 2001 med knap 500 deltagere og er siden vokset til mere end 55.000 deltagere i 14 byer landet over i 2019.

En del af succeshistorien bag Danmarks største endagsmotionsevent for kvinder er, at Ladywalk hvert år uddeler betydelige donationer til foreninger, der støtter sygdomsramte kvinder.

I 2019 modtog Hjerteforeningen en mio. kroner og Psykiatrifonden en halv mio. kroner.

- Vi vil opfordre til, at deltagerne melder sig til, lige så snart vores tilmelding til arrangementet 2021 åbner. Aflysningen af arrangementet betyder desværre, at vi i 2020 ikke får mulighed for at donere penge til Hjerteforeningen og Psykiatrifonden, konstaterer Ivan Mejlgaard.

Ladywalk tilbagebetaler pengene til deltagerne og vil på baggrund af den manglende donation opfordre kvinderne til at støtte forskning i kvindesygdomme.

- Vi ser frem mod maj 2021 og håber, at vores samfund til den tid igen er klar til, at vi kan mødes en masse mennesker og sammen opleve glæden ved at bevæge sig og samtidig bakke op om de gode formål, slutter Ivan Mejlgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce