Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lars er hjerteløber: Nu har chefen købt en hjertestarter til hans bil

Lars Ljørring (til venstre) er hjerteløber og har nu fået en hjertestarter til sin firmabil. Den har chefen, indehaver af Aage Jørgensen VVS, Lars Jørgensen købt, så Lars Ljørring har lettere ved at komme afsted, når han bliver kaldt ud som hjerteløber. Foto: Stine Hygum
Når Lars Ljørring passer sit arbejder som VVS-og energimontør hos Aage Jørgensen VVS, så er det med en hjertestarter i bilen. Den har indehaver Lars Jørgensen købt til Lars Ljørring, så han har lettere ved at redde liv i arbejdstiden.
Annonce

Haderslev: Der er et ekstra klistermærke på den bil, som VVS-og energimontør Lars Ljørring kører i, når han passer sit arbejde for Aage Jørgensen VVS på Sønderbro.

På klistermærket står der "hjerteløber".

Lars Ljørring er nemlig hjerteløber og så har han fået en hjertestarter til sin arbejdsbil, som han kører rundt i til daglig.

- Det er fantastisk. Det betyder, at jeg sparer tid, når jeg ikke skal til at hente en hjertestarter et sted, før jeg kører ud, siger han.

Hjerteløber

Hver dag er der i gennemsnit 15 danskere, der får hjertestop.

Når en person med hjertestop modtager hjerte-lunge-redning og stød fra en hjertestarter inden ambulancen kommer, så stiger chancen for at overleve fra under ti procent til over 70 procent.

Man skal være 18 år for at blive hjerteløber.

Man skal downloade hjerteløber- app'en for at være en del af beredskabet.

Op til 20 hjerteløbere modtager den samme alarm. Nogle får besked om, at de skal hente en hjertestarter. Andre bliver kaldt direkte ud til hjertestoppet.

På www.hjertestarter.dk kan man se, hvordan man bliver hjerteløber og ikke mindst se, hvad man skal kunne som hjerteløber.

Kilde: www.hjertestarter.dk

Det er indehaver af Aage Jørgensen VVS, Lars Jørgensen, der har købt hjertestarteren til sin montørs bil.

- Vi stod i gården og talte, da alarmen gik på Lars' telefon og han blev kaldt ud som hjerteløber. Vi nåede lige at kigge på hinanden, og så flåede han hjertestarteren ned af væggen og kørte. Det satte bare noget i gang, og så købte jeg en, som han kunne have i bilen, siger Lars Jørgensen.

Tilbage i 2016 indkøbte Lars Jørgensen nemlig en hjertestarter til gården bag virksomheden på Sønderbro. Og det var den, som Lars Ljørring tog med sig den dag, hvor alarmen gik, mens han talte med sin chef.

Og chefen er glad for, at Lars Ljørring er hjerteløber.

- Selvfølgelig skal han være det og bare tage afsted til det, når det er nødvendigt. Og sker det, når han er ude ved en kunde og han er nødt til at smutte, så forklarer vi dem det bare bagefter, siger Lars Jørgensen.

Annonce

Førstehjælp

For Lars Ljørring er det helt naturligt, at være hjerteløber. Han var også en del af Danmark Redder Liv, inden Trygfonden overtog og det kom til at hedde hjerteløber.

- Jeg ville faktisk have været Falckredder, men jeg var ikke høj nok, siger Lars Ljørring, der lige mangler et par cm eller tre for at kunne klare et højdekrav. Han var soldat i syv år, hvor han blandt andet blev uddannet sygehjælper, inden han startede i voksenlære som VVS'er.

Men han har holdt fast i førstehjælpen - og fortsætter som hjerteløber. Nu er det bare med egen hjertestarter i bilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce