Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lilian er en helt:  Reddede sin mand, da han fik hjertestop

Manfred kan takke sin kone Lilian for, at han stadig lever i dag og har det godt. Pressefoto
Lilian Olesen fra Haderslev blandt kandidaterne til Årets Hjerteredder 2021

HADERSLEV: Hvert år hylder Hjerteforeningen modige mennesker, der har turdet træde til og give livreddende førstehjælp til et medmenneske med hjertestop.

En af hverdagens helte er Lilian Olesen fra Haderslev.

Vi skruer tiden lidt tilbage til den 11. februar 2019, hvor hendes tilstedeværelse gjorde forskellen mellem liv eller død:

Lilians mand, Manfred Olesen, ligger derhjemme på sofaen. Han har haft influenza og er stadig sløj.  Lillian kommer hjem fra en løbetur og opdager, at Manfred ikke trækker vejret. Han fægter med armene og siger underlige lyde. Hun råber og rusker i ham, men han reagerer ikke, og hun kan se, at han er helt væk.

Lillian ringer 1-1-2 og påbegynder hjertelungeredning med hjælp fra alarmcentralen. Efter cirka ni  minutter ankommer ambulancereddere, som tager over og støder Manfred tre gange.

Manfred flyves med helikopter til Odense Universitets Hospital, hvor han får indopereret en pacemaker.  Han har ikke hukommelse fra den første uge efter hjertestoppet, men han har det godt og har fået kræfterne tilbage og arbejder igen på fuld tid som lagerchef  i Middelfart.

Lilian, som gennem 27 år var kommunal dagplejer i Haderslev og derfor har været på flere førstehjælpskurser, er taknemmelig for, at hun stadig har sin mand, og at han er sluppet uden mén.

Hun viste instinktivt, hvad hun skulle gøre, da hun kom hjem og opdagede  Manfred livløs på sofaen.

- Tiden er en vigtig faktor, når man får hjertestop. Vi er  bare taknemmelige for, at Manfred lever i dag og har det godt,  siger Lilian Olsen, som var blevet indstillet til prisen som Årets Hjerteredder af  netop sin mand.

Prisen uddeles lørdag den 13. marts.

Om Årets Hjerteredder:

Sammen med 46 andre tilfælde fra hele landet er Lilian Olesen indstillet til Årets Hjerteredder 2021. Alle har de reddet et menneskes liv – en far, mor, søster, bror eller en ukendt – ved at træde til og yde genoplivning.

Blandt de 47 indstillede vil tre redninger blive nomineret til titlen som Årets Hjerteredder 2021.

Nomineringerne foretages af et dommerpanel bestående af Mads Volck, redaktør på TV 2, Freddy Lippert, direktør for den præhospitale virksomhed i Region Hovedstaden, Lars Suhr Olsen, direktør for Østifterne og Anne Kaltoft, som er adm. direktør i Hjerteforeningen

Hvem der er de tre redninger offentliggøres den 22. februar på hjerteredder.dk.

Herefter kan alle være med til at kåre Årets Hjerteredder ved fra den 22. februar at afgive sin stemme på en af de tre nominerede på hjerteredder.dk fra den 22. februar til 10. marts kl. 12.

Kåringen sker på Hjertegalla på TV 2 Charlie ørdag den 13. marts.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce