Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokal tøjbutik holder ophørsudsalg julen ud:- Vil sige ordentligt farvel til kunderne

- Jeg har været glad for at være her, fordi jeg har fået mere ansvar end mange andre elever, fortæller butikselev Mikkel Quist fra DNA i Haderslev. Han har den seneste tid passet butikken selv det meste af tiden. Mikkel er færdigudlært til juni, så den sidste tid skal han være i én af kædens andre butikker i Kolding eller Aabenraa. Foto: Dorthe Rasmussen
Herretøjsbutikken DNA i Bispegade lukker 4. januar 2020 efter måneder med svigtende omsætning. Butiksejer Jeppe Jensen understreger, at han ikke har opgivet Haderslev. Det er bare ikke så godt at drive butikken i byen lige nu, oplever han.
Annonce

HADERSLEV: Midt i julehandlen har herretøjskæden DNA valgt at holde ophørsudsalg i Haderslev.

Butikken i Bispegade 12 lukker først i det nye år.

Beslutningen har flere årsager, fortæller indehaver Jeppe Jensen, som også driver en DNA-butik i gågaden i Kolding.

Det er knap to år siden, at han overtog butikken i Haderslev, der tidligere hed Marcus, og det var der rigtig mange stamkunder, der var glade for.

Alligevel har det været svært at få butikken til at løbe rundt.

- Den største grund til, at vi lukker i Haderslev er, at vi har manglet lidt lokal opbakning. Der er bare måneder med for dårlig omsætning. Selvfølgelig er det træls at skulle lukke en butik, men jeg ser mere positivt på det. Nogle gange er det sundt nok at træde et skridt tilbage og danne sig et overblik over situationen, og så kan man altid træde to skridt frem igen, siger Jeppe Jensen.

Han vil hellere stoppe, mens legen er god, og med den nuværende omsætning har der ikke været andre muligheder.

- Vi har forsøgt at få en huslejenedsættelse ved udlejer, så det bedre kunne hænge sammen. Det har ikke været muligt, og vi har heller ikke råd i driften til at flytte lokale på nuværende tidspunkt, fortæller Jeppe Jensen.

Han understreger, at han bestemt ikke er sur på Haderslev.

- Vi har haft rigtig mange glade kunder og følt, at vi kunne komme med lidt anderledes til byen. Men som tingene står lige nu, er en lukning det mest fornuftige. Vi vil gerne kunne lukke butikken på en god måde, hvor vi ikke bliver uvenner med vores kunder og leverandører, konstaterer Jeppe Jensen.

Tidligere har der været eksempler på forretninger i byen, der er lukket lige efter nytår, så kunderne ikke har kunnet bytte gaver eller indløse de gavekort, som de havde fået i julegave.

- Det ønsker vi ikke, at vores kunder skal huske os for. Vi vil hellere sige på gensyn end farvel, fastslår Jeppe Jensen.

DNA Haderslev er holdt op med at sælge gavekort, og det er muligt at få byttet varer og indløst tilgodebeviser indtil den 4. januar, hvor butikken i Haderslev har sidste åbningsdag.

DNA i Facebook-besked: Vi vil hellere sige på gensyn

DNA i Haderslev har også en Facebook-side, hvor vennerne tirsdag kunne læse følgende opslag:

Kære Haderslev, kære kunder

Denne gang er den god nok - vi lukker.

Vi må desværre konstatere, at tingene ikke giver mening for os lige nu.

Vi står midt i et marked, hvor det eneste rigtige for os er at stoppe, mens legen er god.

Det er vigtigt for os at lukke ned på en god måde. Så vi hverken er uvenner med vores kunder eller leverandører, da vores planer for fremtiden stadig er de samme!

Så vi vil faktisk hellere sig på gensyn.

Vi vender stærkt tilbage, før eller siden.

Indehaver af DNA Haderslev, Jeppe Jensen, afviser ikke, at DNA åbner i byen igen på et tidspunkt. Men lige nu er en lukning den mest fornuftige løsning. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce