Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokale fyrværkeri-sælgere frygtede en kæmpe fuser: Nu håber de på et brag af et nytårssalg

Michael Rudbeck fra Davidsens Håndværkerbutik, hvor nytårskrudtet i år udleveres i en drive-in.  Hvert år har der været nogle, der har forsøgt at bryde låsene op til containerne med krudt og kugler, fortæller han.  Også Garant Haderslev, der tidligere har haft indbrud i containerne, vil i år have ekstraordinært åbent, så folk kan nå at købe nytårskrudt. Foto: Dorthe Rasmussen
Brian C. Andersen fra Garant Haderslev, der er en af byens store fyrværkeri-sælgere, er spændt på årets salg. Før jul var der nerver på, for der blev snakket om et afbrændings-forbud af fyrværkeri.
Annonce

HADERSLEV: Julen er overstået, og nu skal der købes ind til nytårsaften.

Før jul var der dog ikke udsigt til det store nytårsbrag.

- Det er en træls situation, konstaterede butikschef Brian C. Andersen fra Garant  på Chr. X's Vej i Haderslev, da avisen talte med ham nogle dage efter politikernes udmelding om, at alle butikker, bortset fra dagligvarebutikker og apoteker, skulle lukke den 23. december.

Derfor ringede han til ugeavisen og aflyste annoncerne om butikkens fyrværkerisalg imellem jul og nytår.Vi har en kunde, der kommer hvert år og fylder både sit og konens bagagerum

Michael Rudbeck, DavidsenNu blive der alligevel kæmpe fyrværkerisalg hos Garant Haderslev og de andre forhandlere af krudt og kugler,  der er omfattet af den nye særregel om sæsonvarer og derfor alligevel godt må holde åbent.

Manglen på klare udmeldinger fra starten betød, at mange blev taget lidt på sengen, for de var slet ikke klar til nytårssalget, da udmeldingen kom nedlukningen kom.

-De fleste kunder har det sådan, at de først begynder at tænke på nytår, når julen er overstået, så de helt store salgsdage plejer at være i dagene op til nytår, konstaterede Brian C. Andersen.

Han har en forventning om, at mange gerne vil skyde nytåret ind i  større stil for at bevare lidt af normaliteten, nu hvor man skal blive hjemme og ikke må rende sammen med naboerne,
Michael Rudbeck fra Davidsens Håndværkerbutik, hvor nytårskrudtet i år udleveres fra en drive-in mener, at det kan gå begge veje med krudtsalget.

Måske vil mange købe lidt mere, fordi de har flere penge, der brænder i lommen. Andre køber det, de plejer, hverken mere eller mindre.

- Vi har en kunde, der kommer hvert år og fylder både sit og konens bagagerum, fortæller Michael Rudbeck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce