Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokale fyrværkeri-sælgere frygter en kæmpe fuser: - Vi går på listefødder lige nu

Michael Rudbeck fra Davidsens Håndværkerbutik, hvor nytårskrudtet i år udleveres i en drive-in.  Hvert år har der været nogle, der har forsøgt at bryde låsene op til containerne med krudt og kugler, fortæller han.  Også Garant Haderslev, der tidligere har haft indbrud i containerne, frygter, at  lukningen kan give nogle dårlige idéer. Den 23. december bliver sidste dag, hvor man vil købe nytårskrudt. Foto: Dorthe Rasmussen
Brian C. Andersen fra Garant Haderslev, der er en af byens store fyrværkeri-sælgere, er spændt på årets salg. Lagrene bugner med krudt og kugler, men folk lurepasser lidt, for måske må de slet ikke skyde af nytårsaften.
Annonce

HADERSLEV: - Det er en træls situation, konstaterer butikschef Brian C. Andersen fra Garant  på Chr. X's Vej i Haderslev.

Han har lige ringet til ugeavisen og aflyst annoncerne imellem jul og nytår, for der bliver ingen kæmpe fyrværkeri-salg hos Garant Haderslev alligevel.

Sidste åbningsdag er 23. december, så det er snart, hvis man vil sikre sig nogle raketter og batterier til nytårsaften.

- Vi er jo lidt på bagkant i forhold til at være klar. De fleste kunder har det sådan, at de først begynder at tænke på nytår, når julen er overstået, så de helt store salgsdage plejer at være i dagene op til nytår, konstaterer Brian C. Andersen.

Lige nu bugner krudtlagrene  hos de store lokale aktører, Davidsens Tømmerhandel, Garant og Thansen, men da fyrværkeri-salget åbnede tirsdag den 15. december, var der ikke den vilde efterspørgsel efter krudt og kugler.

Også Davidsen Tømmerhandel, der netop har lanceret en drive-in fyrværkeributik, melder, at alt stadig er stille og roligt.

- Nej, vi har ikke mærket det store ryk-ind indtil videre. Folk tager det stille og rolig, konstaterer trælastchef Piratheepan Sivanyanam.

Annonce

Holder ekstra åbent

Brian S. Andersen fra Garant tror, at mange gerne vil skyde nytåret ind i  større stil for at bevare lidt af normaliteten, nu hvor man skal blive hjemme og ikke må rende sammen med naboerne på vejen,


Vi går jo på listefødder lige nu, for vi ved ikke, hvad der sker.

Brian S. Andersen, butikschef Garant Haderslev


- Vi forventer at holde ekstra ordinært åbent, også her den kommende weekend, for at komme af med krudtet, fortæller Brian S. Andersen.

Annonce

Ring, bestil, hent

Han  har flere idéer i støbeskéen, for der skal handles hurtigt.

- Vi vil prøve at få det solgt og er i gang med at undersøge muligheden for, at folk kan bestille og hente ligesom med restauranterne, der godt må have take-away.  Så ringer man og bestiller og betaler hjemmefra, og så kan man komme herop mellem jul og nytår og hente sit nytårskrudt, der vil stå pakket og klart til udlevering, fortæller butikschefen.

Han håber, at der snart kommer en klar udmelding fra statsministeren, om hvad der skal ske med nytårsaften.

- Vi går jo på listefødder lige nu, for vi ved ikke, hvad der sker. De har jo forbudt at skyde af i Tyskland, konstaterer Brian S. Andersen.

Annonce

Det ser sort ud

Mandag skulle der gerne komme en udmelding fra regeringen om, hvad man har tænkt sig. Koordinator for Haderslev Butikker, Christian Schulz, er bange for, at det bliver en kæmpe fuser.

- Jeg tror, at det er realistisk, at der også bliver indført et afbrændings-forbud mod fyrværkeri her i Danmark, for man vil ikke have, at folk forsamles ude på gaderne. Men vi er trods alt stadig mere heldigt stillet, for vi kan stadig holde jul, og vi har ikke udgangsforbud, konstaterer Christian Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce