Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokale kultur-aktører føler sig usynliggjort i byens kulturhus

Poul -Erik Hansen fra Haderslev Musikforening ved den lange hvide væg på Kulturhus Bispen, hvor byens foreningsliv tidligere kunne præsentere offentligheden for, hvad der skete lokalt. Foto: Dorthe Rasmussen

Byens foreningsliv kalder bibliotekets formidling håbløs. Mange lokale arrangører er kede af, at de efter ombygning af foyer til turist-info ikke længere kan præsentere deres programmer og plakater på væggen lige efter indgangsdøren. Ny leder vil se, hvad der kan gøres.

Annonce

HADERSLEV: Kulturhus Bispens formidling af lokale kultur-arrangementer er blevet totalt håbløs.

Det mener flere lokale kultur-arrangører.

Nu har Bispens Brugerråd rejst kritikken overfor kulturhuset nye leder Lotte Leth Sørensen, som konstaterer at der er et problem, som skal løses.

- Hvorfor skal den lokale information gemmes væk i hjørnerne, hvor ingen kan finde den, spørger blandt andre Poul-Erik Hansen, formand for Haderslev Musikforening.

Tidligere hang der et stativ på væggen lige efter efter indgangsdøren, som foreningerne kunne bruge til deres foldere om lokale koncerter, foredrag og andre arrangementer.

Mange besøgende tog en brochure i farten.

- Nu er der kun en fin hvid væg, konstaterer Poul-Erik Hansen ironisk.

Stativet med lokal information blev uden videre forklaring fjernet i forbindelse med ombygningen af Bispens indgang for et lille års tid siden, hvor der blev lavet nogle nye tavler/reoler med turist-information på væggen overfor biblioteket.

Der blev også nedlagt forbud mod at hænge plakater med lokale arrangementer op, fortæller de utilfredse arrangører.

Som en erstatning har kultur-arangørerne fået et lille informations-hjørne ved mødelokalerne på Bispens 1. sal. Men her er det kun dem, der skal til møde, der opdager det. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce

Ud i Haderslev

Gennem 25 år har Ove Kirketerp udgivet den populære folder "Ud i Haderslev", der hver måned giver et overblik over, hvad der sker på den lokale kulturfront.

Nu tror mange, at folderen helt er opført, da de ikke længere kan finde den i Kulturhuset.

- Jeg har hørt fra mange, der tror folderen ikke kommer længere, fordi de ikke kan finde den længere her på Bispen, fortæller Poul-Erik Hansen fra musikforeningen, som er en af de trofaste bidragsydere til "Ud i Haderslev"

Rent konkret betyder den manglende synlighed, at Ove Kirketerp i dag kun leverer 50 eksemplarer af "Ud i Haderslev" til Kulturhuset mod tidligere 150.

- Jeg har bedt om pjecen så ikke kunne få plads på disken på biblioteket, så folk kunne se den. Jeg fik det svar, at det var der nedlagt forbud mod "højere oppe fra", hvad det så betyder, fortæller Ove Kirketerp.

Men hvor kan kan så finde den lokale information på Bispen i dag?

Tja, det kræver, at man ved, hvor man skal lede.

I hjørnerne af den nye turist-info tavle installation er der blevet lavet nogle hylder til brochurer, men få opdager det, da reolerne kun er synlige for dem, der tager bagindgangen.

- Det er jo helt håbløst, at man gemmer den lokale information så langt væk i hjørnerne, konstaterer Poul-Erik Hansen.

Som en slags erstatning har de lokale foreninger fået et lille hjørne med et stativ på 1. salen, hvor de kan præsentere de lokale arrangementer.

- Men det er der jo heller ingen, der ser undtagen dem, der skal bruge mødelokalerne, siger Poul-Erik Hansen.

Han håber, at den lokale information igen får en synlig plads i byens kulturhus - gerne på den tomme væg ved indgangen.

- Det er jo et stort minus for dem, der bor i byen og som kommer her, at de ikke længere kan finde den lokale information. De der nye turist-tavler. Jeg har aldrig set nogle bruge dem, og jeg forstår ikke meningen med dem, siger han.

Han håber, at den nye leder af Bispen Lotte Leth Sørensen kan se, at der må gøres noget ved problemet.

Lotte Leth Sørensen tiltrådte sidste mandag den 21. januar.

Hun fortæller til avisen, at hun netop er blevet gjort opmærksomhed på problemet, og at hun nu i samarbejde med husets brugerråd vil se på, hvordan man kan skabe større synlighed for de lokale foreninger.

- Det er en udfordring, det kan jeg godt se, siger Lotte Leth Sørensen, som kommer fra en stilling som leder af Tønder Bibliotekerne.

Fra venstre Ove Kirpeterp, udgiver af den populære folder "Ud i Haderslev" og Poul Erik Hansen, formand for Haderslev Musikforening, undrer sig over den nye grønne formidling- installation med turist-tavler og hylder i hjørnerne, der blev lavet efter turistbureauets flytning til huset. Foto: Dorthe Rasmussen
- Hvorfor skal den lokale information gemmes væk i hjørnerne, hvor ingen kan finde den, spørger Poul-Erik Hansen. Foto: Dorthe Rasmusssen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce