Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokalt entreprenørfirma hiver millionerne hjem: Ny genbrugsplads er et af de største projekter nogensinde

I december 2020 var der kun pløjemarker, da Otto Chrestensen A/S kunne tage første spadestik til den nye genbrugsplads syd for Haderslev. Nu er entreprenørfirmaet kommet i mål med projektet. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Onsdag har entreprenørfirmaet Otto Chrestensen A/S overdraget Ressourcecenter Haderslev til Provas. I et år har virksomheden fra Arnum opført den nye genbrugsplads syd for Haderslev.

Haderslev/Arnum: Fra den 15. januar 2022 kan du pakke traileren og køre dit affald hen på Haderslevs nye genbrugsplads på Knavvej. "Ressourcecenter Haderslev", som det kommer til at hedde, har været undervejs i et års tid, og det er entreprenørfirmaet Otto Chrestensen A/S fra Arnum, der har stået for at opføre den nye genbrugsplads.

Onsdag formiddag gennemgik direktør Jesper Chrestensen genbrugspladsen med forsyningsselskabet Provas, der er begyndt at flytte ind i bygningerne.

- Jeg synes, det er blevet en rigtig flot genbrugsplads. Vi har lavet mange genbrugspladser i de sidste 10 år, men niveauet bliver højere og højere. Vi har lagt mere fokus på borgerens oplevelse, og at det skal være pænt at kigge på, siger Jesper Chrestensen.

Annonce

Projektet har dog været atypisk for entreprenørfirmaet, der primært arbejder under jorden med blandt andet kloaksepareringer. Med den nye genbrugsplads har de også skulle bygge bygninger til personale og sortering. Kigger man også på kroner og øre, så er dette projekt også et af de største, som entreprenørvirksomheden har gennemført.

- Ved mange af vores projekter graver vi en masse ting ned i jorden, og så lægger vi asfalt på igen. Og et år efter kan man ikke se, at vi har været her. Men det her projekt er synligt, og forhåbentligt står det her i mange år. Som entreprenør er det altid sjovere at lave noget, der er pænt, og det her projekt er vi meget stolte af, siger han.

En udfordret branche

Før projektet blev udbudt til Jesper Chrestensen, blev projektets budget barberet væsentligt ned af byrådet - fra cirka 100 millioner kroner til omkring 60 millioner kroner. Efter dette var man blandt andet nødt til at spare overdækningerne på genbrugspladsen væk. I dag står de der dog alligevel.

- Man fandt nogle penge senere hen, hvor overdækningerne så blev købt til igen. Og det er rigtig godt, at man har fået dem med, da det betyder, at man kan køre på genbrugspladsen, selvom det regner eller sner, siger Jesper Chrestensen.

På grund af bygningerne har projektet været atypisk for Jesper Chrestensen, da entreprenørfirmaet oftest bruger kræfterne under jorden. Foto: Mikkel Hausted Hansen

Generelt set er arbejdet gået gnidningsfrit, men på grund af coronakrisen har der været travlt i byggebranchen, hvor stor efterspørgsel har presset priser og leveringstider på materialer i vejret.

- Manglen på materialer og de stigende omkostninger har været svært, men vi har fået købt ordentligt ind, og så har vi planlagt projekterne godt. Så vi har været dygtige til at få tingene til at fungere, og så har vores medarbejdere virkelig arbejdet hårdt, siger han.

Annonce

Fordobler overskuddet

Arbejdet med den nye genbrugsplads og travlheden på tværs af branchen har dog også været at se på entreprenørfirmaets bundlinje. Ifølge det seneste regnskab har virksomhedens overskud vokset fra 4,4 millioner til 8,5 millioner kroner før skat.

- Resultatet skyldes primært sammensætningen af projekter, og så har vores 40 medarbejdere knoklet hver evig eneste dag. Så det er deres store fortjeneste, at der også sker en vækst på bundlinjen, siger Jesper Chrestensen.

Det er dog ellers ikke Jesper Chrestensen mål, at entreprenørfirmaet skal vækste i stor stil - han vil hellere bygge lag på lag. Ifølge ham kan man også blive for stor i den branche.

- Vi har et mål om, at vi skal have en sund virksomhed med nogle gode medarbejdere. Vi er meget omkostningsbevidste, og vi holder et godt øje med omkostningerne, og så forsøger vi at begrænse dem, siger han.

Kigger Jesper Chrestensen i ordrebogen, ser det også travlt ud i det første halve år af 2022. Langt størstedelen af virksomhedens ordrer kommer fra kommuner og forsyningsselskaber.

- Vi sigter efter at kunne holde niveauet næste år. Det er ikke sikkert, at vi kan det, men vi har en masse projekter at se frem til. Så vi er fortrøstningsfulde, og jeg tror, at vi kommer gennem 2022 med et fornuftigt resultat.

Otto Chrestensen A/S har også været med til at installere den maskine, der skal sortere det affald, der kommer ind. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hundehår og cigaretskodder udløser sur smiley til lokal kro: - Det er egen dumhed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Hvis du er en rigtig samler, så hører vi gerne fra dig

Ugeavisen Haderslev

Slagter Lampe investerer i sunde ansatte: Gitte har tabt 19 kilo med hjælp fra en diætist

Ugeavisen Haderslev

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Ugeavisen Haderslev

Bønnens Maggi terning

Ugeavisen Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Ugeavisen Haderslev

Lokal racerkører med ambitioner: Vil skabe det mest attraktive netværk i dansk motorsport

Ugeavisen Haderslev

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Ugeavisen Haderslev

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Ugeavisen Haderslev

Ild.pizza er lukket: - Vi vil gerne tilbage, når vi finder den rette beliggenhed

Ugeavisen Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Ugeavisen Haderslev

Møllen går i krig med ny iscenesættelse

Ugeavisen Haderslev

Brillebutik er med til at plante nye træer

Ugeavisen Haderslev

Anmelderrost forfatter gæster Haderslev Rådhus

Ugeavisen Haderslev

Kim har jubilæum: Pludselig er ti år blevet til 25

Ugeavisen Haderslev

Lokal tryghedskæmper genopstiller

Ugeavisen Haderslev

Gammel Haderslev kirke er klar med kortilbud

Ugeavisen Haderslev

Igor udvider med varm mad i sin nye delikatessebutik

Ugeavisen Haderslev

Nye tider i MG: Den sidste udskænkning er i gang i Apotekergade

Ugeavisen Haderslev

Teaterchef er nervøs før genåbning: Publikum kommer ikke bare tilbage af sig selv

Ugeavisen Haderslev

Koncerter og fællessang: Helene gynger op og ned af fjorden

Ugeavisen Haderslev

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Annonce