Annonce
Ugeavisen Haderslev

March sætter fokus på ensomhed - også lokalt

Når March mod Ensomhed den 14. april går fra Haderslev til Kolding, så er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse med. Ensomhed er også et problem i Haderslev Kommune, og det vil han gerne være med til at sætte fokus på. Arkivfoto: Søren Gylling
Børge Koch, der er formand for udvalget for sundhed og forebyggelse, deltager den 14. april i "March mod Ensomhed", hvor turen går fra Haderslev til Kolding.
Annonce

HADERSLEV: Folkebevægelsen mod Ensomhed har siden 2017 sat fokus på ensomhed med "March mod Ensomhed".

Den 14. april går Patrick Cakirli i samarbejde med bevægelsen fra Haderslev til Kolding. Faktisk er han på vej fra København til Skagen. Præmissen er, at han kun må gå, når han har nogle at følges med. Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, støtter op om projektet og vil gå med på ruten fra Haderslev til Kolding.

- Det skal jeg fordi, at vi i kommunen er i gang med de politiske pejlemærker, hvor vi blandt andet gerne vil bekæmpe ensomhed, siger Børge Koch.

Ensomhed er et alvorligt problem:

- Vi ved, at der er de mange, der ikke overlever at være ensomme. Der er lige så mange der dør af ensomhed som af tobaksrøg. Det skal vi gøre noget ved. Vi skal støtte og bakke op. Ingen skal føle sig ensomme, siger Børge Koch.

Det vurderes, at der i Danmark årligt er 13.600 mennesker, som dør af ensomhed.

Tager man de tal og gør dem lokale, så er der cirka en procent af befolkningen, der bor i Haderslev.

- Det svarer til, at der er omkring 130 mennesker her i kommunen, der hvert år dør af ensomhed, siger Børge Koch.

Annonce

Der skal handles

Målet med marchen er, at ensomhed skal stoppes.

- Det kan vi sammen gøre noget ved. Så jeg kobler mig på gåturen, siger Børge Koch og fortsætter:

- Tanken er at gå med hele vejen, men man kan også bare gå med et stykke af vejen. Det vigtige er, at Patrick har nogle at følges med hele vejen, siger han og håber, at der er andre, som har lyst til at gå med.

Selvom kommunen arbejder på at forskellige tiltag for at sætte en stopper for ensomhedens voldsomme konsekvenser, så er det ikke kun kommunen, som kan gøre noget ved det.

Børge Koch har et ønske om, at vi alle vil være med til at tage ansvar for at bekæmpe ensomheden i vores samfund:

- Det er naboer, familie og foreninger, som skal være med til at hjælpe til, at vi kan få ensomme ind og blive en del af et fællesskab. Det koster ikke noget at tænke sig om og invitere andre med ind. Jeg ved, at vi gerne vil have folk med ind i fællesskabet - det skal vi hjælpe hinanden med at være opmærksomme på, siger han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce