Annonce
Ugeavisen Haderslev

Marie blev reddet af to unge mænd: - Man skal blive ved med at tro på det gode i mennesker

Da Marie Nielsen fik sin første el-scooter som 90-årig var hun ikke begejstret. - Den kører kun 11 kilometer i timen, og jeg syntes den var alt for 'tøf tøf'. Men nu er jeg efterhånden selv 'tøf tøf', så vi klæder hinanden, fortæller den 94-årige, der nyder sine daglige ture på tre hjul. Foto: Mette Henriksen  
94-årige Marie Nielsen kører dagligt ture på sin el-scooter i Vojens-området. Forleden punkterede det ene dæk, og det fik ikke kun el-scooteren, men også hende selv til at gå helt i stå for en stund. Men der var hjælp at hente fra uventet kant.

Vojens: Engang var hun ung og stærk og arbejdede i landbruget. Hun har også altid været glad  for at danse og cykle. Selv da hun var i sine slut-80'ere kunne det snildt blive op til 30 kilometer om ugen eller en tur til Rømø på jernhesten.

Også en kolonihave og haven i hendes nuværende seniorbolig har hun passet med nænsom hånd. Hendes mand døde tilbage i 70'erne af sygdom, og hun har født to børn, hvoraf kun det ene stadig lever.

Nu, som snart 95-årig, er el-scooteren Marie Nielsens trofaste følgesvend, for benene svigter. De daglige ture på hendes knaldrøde 'Lindebjerg' er hendes livseliksir, men forleden gik det galt. Men kun næsten, for da dækket punkterede på cykelstien mellem Vojens og Skrydstrup, og hun blev forvirret og ked af det, var der hjælp at hente fra uventet kant.

Annonce

Og det er derfor, at Marie Nielsen fra Vojens har henvendt sig til avisen.

- Jeg vil gerne sige tak til de to unge mænd, som stoppede den dag og hjalp både mig og scooteren op i varebilen for at køre mig hjem. Jeg var helt væk, for jeg kunne ikke forstå, hvad der var sket. Pludselig var scooteren begyndt at gebærde sig mærkeligt på stien. Jeg kunne ikke styre den, men at dækket var punkteret, var ikke gået op for mig, fortæller Marie Nielsen, som blev modtaget af sin søn i sit hjem i Vojens. Ham havde hun fået ringet til.

- Der blev ikke snakket under køreturen. Jeg tror, at de to søde unge godt kunne se, at jeg var påvirket af det hele, så der var tavshed.

Taknemmelig

Marie Nielsen tænker dagligt på de to unge mænd, som kom hende til undsætning - og at hun ikke fik sagt tak.

- Jeg havde en seddel i hånden til dem, så de havde til en pølse eller noget. Men de ville ikke have noget for det. De sagde, at de havde gjort en god gerning den dag, og det kunne de leve længe på. At jeg ikke fik sagt 'tak', gik først op for mig, da jeg havde sundet mig lidt senere. Og det har naget mig siden.

Når man er 94 og bøvler med skavanker på den ene eller anden måde, så kan det god være bøvlet at trække i en overall, men det hindrer ikke Marie Nielsen i at tage sine daglige ture i Vojens-området. Når solen skinner, er det desuden med solskærm på hovedet. Foto: Mette Henriksen

Det var også først i dagene efter, at Marie Nielsen blev konfronteret med, om det nu var smart at stige op i bilen til to ukendte mænd.

-  Det var min veninde, der sagde, at jeg var tosset at køre med to fremmede mænd. 'Men en gammel kone som mig - hvad kan der ske ved det', sagde jeg til hende, hvorpå hun svarede, at jeg da vist manglede fantasi, lyder det skraldgrinende.

Det var min veninde, der sagde, at jeg var tosset at køre med to fremmede mænd. 'Men en gammel kone som mig - hvad kan der ske ved det', sagde jeg til hende, hvorpå hun svarede, at jeg da vist manglede fantasi.

- Man skal ikke miste troen på, at der er gode mennesker, der mener én det godt. Men de unge piger skal passe på. De må ikke hoppe ind i bilen hos nogle, de ikke kender, tilføjer hun.

Nu håber Marie Nielsen, at hendes to redningsmænd på en eller anden måde ser artiklen eller får den vist.

- De skal vide, at jeg er meget taknemmelig, og at jeg var for forvirret til at takke dem. De skulle videre til Toftlund den dag, og jeg tror, de kørte med glas. Varevognen havde lidt samme farve som de gule ambulancer. Mere ved jeg desværre ikke.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev-musiker ser ord i farver: - Depression er grøn

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Så er der padeltennis: Vilstrup UIF klar til at indvie ny bane

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Børge Koch valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse

Ugeavisen Haderslev

Ny udstilling i Ehlers Samlingen

Ugeavisen Haderslev

Havnekoncerter med Visens Skib

Ugeavisen Haderslev

Koncert med Steffen Schulz

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Ugeavisen Haderslev

To frivillige fra Røde Kors i Haderslev skal til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Nye tider for kendt gade: Nu bliver det fredeligere at gå og cykle

Ugeavisen Haderslev

Styresystem på færge er i dårlig forfatning og svigter jævnligt: Kan først fikses om otte måneder

Ugeavisen Haderslev

Gå for børnetelefonen i Haderslev Dyrehave

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce