Annonce
Ugeavisen Haderslev

Medlemstallet skal have et løft: Vojens BI er klar med e-fodbold

Pigefodbold er populært i VBI. Privatfoto
Vojens Bold og Idrætsklub vil have de unge ud af værelserne og tilbage i klubhuset. E-fodbold er kodeordet.
Annonce

Vojens: Vojens Bold og Idrætsklub (VBI, red.) er klar med et nyt tiltag, e-fodbold, som skal få børn og unge ud af værelserne og ud i klubhuset. Dette sker i tråd med, at Dansk Boldspil-Union i samarbejde med DBU Bredde og Carlsberg Sportsfond har lanceret en officiel e-fodboldturnering, med det formål, at e-sport skal integreres ud i idrætsforeningerne med en ny breddeturnering.

- Medlemstallet her i klubben er faldet støt hen over årene, så for at vende den nedadgående kurve, er vi så små begyndt at starte e-fodbold op. Vi ved jo, at rigtig mange spiller FIFA derhjemme, og dem håber vi på at kunne få lokket ned i klubhuset, så vi igen kan få mere aktivitet og dyrke fællesskabet, siger formand i VBI, Morten Benkjær, som har tilmeldt fem hold, børne- unge og seniorhold, til DBU´s e-fodboldturnering.

Annonce

Sat på stand-by

- Vi skulle egentlig have startet op nu her, men lige nu er alt sat på stand-by på grund af cornavirus, siger formanden som understreger, at at e-fodbolden bliver kombineret med fysiske aktiviteter på banen.

- Det kunne være fodbold eller andre fysiske aktiviteter, som løb eller øvelser. Samspillet af e-sport og ude-aktiviteter er vigtigt for os. I bedste fald får vi igen flere fodboldspillere i klubben.

- Her i starten er det bestyrelsen, der står for det nye tiltag. På sigt håber vi at kunne finde én eller to frivillige, som vil tage over.

Selvom klubben har kæmpet med dalende medlemstal over de seneste år, så kan formanden også fortælle om fremgang.

- Det er hos pigerne i aldersgruppen 6-14 år. Vi har haft visionere trænere, som har haft et godt blik for også at dyrke det sociale, og det har givet pote. Vi vækster rigtig meget på pigesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce