Annonce
Ugeavisen Haderslev

Midt i tvangslukning: Jeg er sygemeldt

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen er indehaver af Frisør Lei på Stormklokken i Haderslev. Foto: Stine Hygum
Annonce

Toppen er nået - eller skulle man hellere sige bunden? I hvert fald, så føltes det sådan, da jeg modtog et brev fra jobcenteret i min E-Boks. Jeg er nemlig sygemeldt.

Den 19. januar fik jeg fortaget en mindre operation, som var planlagt tilbage i oktober måned. Da vi blev nedlukket, prøvede jeg selvfølgelig på at fremskynde operationen uden held. Efter planen blev jeg sygemeldt til og med uge syv. Derefter skulle jeg kunne optage mit arbejde på halv tid i en periode. Det hele burde ligge lige til højrebenet, og godkendelsen blev da også godkendt, endda hurtigt. Bravo til systemet!

Men kort tid, meget kort tid efter endda, modtager jeg så denne indkaldelse til jobcenteret. Samtalen går ud på at lægge en plan for, hvordan mit sygefravær kan blive så kort så muligt. Jeg bedes overveje, hvornår og hvordan jeg kan vende tilbage til min virksomhed (den virksomhed som er tvangslukket).

Jeg ringer selvfølgelig, som jeg skal, og får en venlig dame i røret (hun passer jo bare sit job). Da jeg først skal til kontrol dagen efter, og kan fortælle, at det ikke helt går efter planen, kan vi ikke planlægge noget ud fra dette, og jeg skal ringe igen efter mit besøg på sygehuset.

Jeg ved ikke lige, hvordan systemet regner med, at de kan fremskynde mit ”comeback” til salonen, eftersom en helingsproces tager den tid, det tager. Jeg tænker her, at lægens bedømmelse burde være nok.

Jeg kan godt forstå, at det i nogen tilfælde kan være fint og brugbart.


Om tre dage skal jeg igen tale med den venlige dame fra jobcenteret. Der skal vi så lægge en plan for, hvordan jeg kommer hurtigst tilbage på job i min tvangslukkede salon. Hvis det ikke var fordi det er tirsdag, havde jeg altså åbnet en flaske vin.

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen


F.eks. hvis jeg havde gået med en dårlig ryg, og det var tvivlsomt, om jeg kunne bestride mit job nogensinde igen. Så kunne man måske forkorte processen ved at forslå behandlinger, jobtræning eller andet. Men lige her i denne situation, syntes jeg det er spild af tid, resurser og penge.

Kunne man ikke lave et smartere system, som ikke kræver en medarbejders tid af flere omgange?

Et sted hvor der kan logges ind og tjekkes op på klienten og så vurderer om det kræver samtaler mv. Eller det kunne være obligatorisk, at når man modtager sygedagpenge, giver man automatisk ret til, at en sagsbehandler har adgang til ens ”sygehistorie”. Så kan sagsbehandleren bedømme om det kræver flere resurser, eller om den skal hvile.

Om tre dage skal jeg igen tale med den venlige dame fra jobcenteret. Der skal vi så lægge en plan for, hvordan jeg kommer hurtigst tilbage på job i min tvangslukkede salon.

Hvis det ikke var fordi det er tirsdag, havde jeg altså åbnet en flaske vin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce