Annonce
Ugeavisen Haderslev

Mor og datter står bag nyt wellness-brand:  Det hele startede hjemme ved køkkenbordet

Når fra venstre Leah Smith mødes med sin mor Tina Køster bliver udviklet og snakket nye produkter. Her ses de i gang med at skære deres sæber ud i passende stykker. Nogle af deres forhandlere bestiller også sæber i hele stænger, da det er en visuel oplevelse for kunderne at se en hel stang sæbe, der bliver håndskåret. Privatfoto
Leah Smith fra Haderslev står sammen bag sin mor Tina Køster bag det nye brand Smith&Køster, der er wellness-produkter helt uden kemi og parfume.

HADERSLEV:  Leah Smith ses tit i Vesterskoven, hvor hun plukker brændenælder til sine velværeprodukter.

Den 28-årige haderslever stiftede for godt et år siden firmaet Smith&Køster sammen med sin mor, Tina Køster, som er bosiddende  ved Odsherred på Sjælland.

Mor og datter har altid haft en fælles interesse for naturlige produkter.

For et års tid siden besluttede de at starte deres egen produktion af wellnessprodukter, der var helt fri for tilsætningsstoffer, parabener, og duftene kommer fra æteriske olier.

Desuden er mange af ingredienserne økologiske.

Det nye brand hedder Smith&Køster og forhandles i dag i helsekost - og livstilsbutikker landet over.

- Det  hele startede med, at min mor lavede en bodyscrub. I starten var det bare tanken, at vi ville sælge vores  produkter ved en vejbod  ved mine forældres landejendom,  men vi blev hurtigt kontaktet af nogle, der ville havde det ud i deres butikker, fortæller Leah Smith.

I dag fremstiller hun  og moderen blandt andet sæber, bodysscrub, fodbadesalt, spisesalte, duftlys og balsam til læber og røde barnenumser.

- Alt er håndlavet, fortæller Leah Smith.

Annonce

Et godt samarbejde

Som uddannet kosmetiker ved hun en masse om, hvordan man blander produkterne, mens hendes mor , som er uddannet pædagog og zoneterapeut, er god til det med dufte, og hvad der passer godt sammen.

- Vi har nogle dage, hvor vi mødes og udvikler nye produkter. Det er dejligt at kunne samarbejde så godt med sin  mor, konstaterer Leah Smith.

Udgangspunktet for mor og datter er, at deres  produkter skal være så rene, at man kan spise dem.

- Inspirationen er naturen og det rene, og hele filosofien er at gøre det enkelt og bæredygtigt med naturlige ingredienser som mandelolie og forskellige urter, siger Leah.Vi har nogle dage, hvor vi mødes og udvikler nye produkter. Det er dejligt at kunne samarbejde så godt med sin mor

Leah SmithDet hele startede hjemme ved køkkenbordet, men nu har Leah Smith fået produktionslokaler og lager på Norgesvej.

- Jeg kunne ikke længere have det herhjemme, for der stod efterhånden kasser alle vegne, og det var også besværligt at komme til at lave mad, fortæller Leah med et smil.

Annonce

Blev sønderjyde som 19-årig

Hun flyttede til Haderslev som 19-årig og er i dag bosiddende på Louisevej med sin kæreste Jonas, som er tagdækker, og deres toårige datter Emily.

- Da jeg blev mor, blev jeg mere bevidst om, hvad det er, man kommer på sin krop, og hvad man udsætter sig selv og sine kære for, siger Leah.

Det er først med Smith&Køster, at hun bruger sin kosmetikeruddannelse.

- Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg havde for meget krudt bagi til at sidde på en  klinik, fortæller Lea.

Hun valgte derfor at tage en uddannelse mere som pædagog  og har indtil for nyligt arbejdet på forskellige opholdssteder, men nu er Smith&Køster  blevet et fuldtidsjob.

Annonce

Giver mening

Når Leah ikke er i gang med at producere, så kører hun landet rundt til forhandlere.

- Jeg har længe snakket om, at jeg gerne vil lave noget, der gav mening for mig. Og det synes jeg, at Smith&Køster gør, siger Leah.

Hende forældre har altid haft plejebørn, så hun er opvokset med forældre, der altid har været hjemme, og opvæksten har også givet en rummelighed over for alle slags mennesker.

Det er gået stærkt, siden Smith&Køster fik CVR-nummer i august 2020. Forhandlernettet vokser fortsat, men travlheden giver bare endnu mere blod på tanden, når man kan leve af det, som man brænder for.

- Vores projekt  i 2021 er at udvide vores sortiment med cremer, der gør noget aktivt for huden. Jeg er spændt på, hvor vi er henne om fem år, slutter Leah Smith.

I den første tid stod Leah og lavede produkterne hjemme ved køkkenbordet. Men nu har hun fået produktionslokaler og lager på Norgesvej. Foto: Dorthe Rasmussen
Det ligner et ostebord, men det er håndlavede sæber made in Haderslev. Der er blandt andet en sæbe med brændenælder, som Leah har gået og plukket ude i Vesterskoven.  Om sommeren plukker hun også  vildrose fra strandene til en rose fodbadesalt. Foto: Dorthe Rasmussen
Smith&Køster er også på Facebook og Instagram. Foreløbig forhandles produkterne ti steder i Danmark. Blandt  andet forhandler den lokale helsekostbutik Frk. Helsekost produkterne.  Foto: Dorthe Rasmussen
Som 19-årig tog Leah springet fra Odsherred og flyttede til Sønderjylland. Hun bor i dag på Louisevej med sin kæreste Jonas og datteren Emily på to et halvt år. Foto: Dorthe Rasmussen
Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce