Annonce
Ugeavisen Haderslev

Museum slipper nisserne løs

Hver dag får nissernes en gave fra den store julekalender. Foto: Merete Essenbæk
Annonce

Haderslev: Museum Sønderjylland i Haderslev holder gang i julen helt frem til 22. december. Tirsdag-søndag kl. 13-16 kan man gå i museumsnissernes fodspor og se, hvad de har lavet af narrestreger og ikke mindst få en lille historie om julen og dens traditioner i gamle dage. En oplevelse som godt 450 juleglade børn og voksne deltager i. I udstillingerne er der et juletræ pyntet som i 1870'erne, og på museet under trappen er nisserne flyttet ind.

I anledningen af julen flytter Arkæologi Haderslevs lille nissefamilie ind i museets udstillinger. I år begyndte juleløjerne i slutningen af november, hvor de første nisseglade børn gik på jagt efter de jule-hjælpsomme nisser. Museets nisser har man naturligvis aldrig set, men ud fra fodspor, som er fundet rundt på museet ude og inde, ser det ud til at en voksen nisse vejer cirka 300 gram, før han har spist en stor portion risengrød.

Hver dag åbner museet en låge i den store julekalender. Det sker foran en spændt børnefolk. Kalendergaven skal nisserne have ind på deres loft, der i julens anledning er flyttet ind på museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce