Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nanna glæder sig vildt til at fatte om saksen - men husk lige corona-dokumentationen

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen, der er indehaver af Frisør Lei, er så klar til at gribe om saksen og møde kunderne efter flere måneders nedlukning. Arkivfoto: Stine Hygum
Frisør Nanna Lei Kongsted-Blomgreen glæder sig til atter at få saksen i hånden efter mere end tre måneders nedlukning. Kunderne glæder sig også. Ordrebogen er fuld af bookinger næste måneds tid.

HADERSLEV: Det er lige før frisør Nanna Lei Kongsted-Blomgreen dukker sig, når hun er i Netto, fordi der er rift om hendes kunnen.

- Der er flere, der siger: ”Kan du ikke lige ringe, hvis du får et afbud, så er jeg klar”. Det bliver dog lidt svært, fordi det er der mange, der siger. Der er stort set også booket helt op den næste måneds tid, men det er jo næsten et luksusproblem, siger 40-årige Nanna Lei Kongsted-Blomgreen, der er indehaver af Frisør Lei.

Hun glæder sig til fra tirsdag morgen at rode i kundernes hår, klippe og trimme. Lige så gør hendes fire medarbejdere, og der er fuld bemanding i salonen de næste mange uger.

- Vi får rigtig travlt, og det glæder vi os til, men vi er kun dem vi er, og vi kan jo ikke arbejde 12 timer om dagen, fordi det er faktisk rigtig hårdt at være i gang hele dagen. Så der er nogle kunder, der kommer til at vente lidt endnu.

Annonce

Skal være negative

Men de kunder, der har fået en tid hos Nanna og de øvrige frisører i Haderslev Kommune, får også en ny opgave i forbindelse med genåbningen. De skal kunne fremvise en negativ covid-19 test, der er maksimalt 72 timer gammel eller dokumentation for en fuld covid-19 vaccination, når de møder op for at blive klippet. Og det skal frisøren tjekke, inden kunden må tage plads i stolen.

Den opgave er Nanna mindre begejstret for, men hvis det er det, der skal til for at kunne genåbne, så gør hun og kollegerne naturligvis det.

- Husk lige, at det er ikke en regel vi som branche har fundet på. Den kommer ovenfra. Det er selvfølgelig træls og giver lidt bøvl, men vi har valgt at se på det positive: Det giver tryghed for kunderne, siger Nanna.


Husk lige, at det er ikke en regel vi som branche har fundet på. Den kommer ovenfra. Det er selvfølgelig træls og giver lidt bøvl, men vi har valgt at se på det positive: Det giver tryghed for kunderne

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen


På de sociale medier er der enkelte, der har fået den opfattelse, at det er valgfrit for frisørerne, om de vil tjekke kundernes corona-status, men sådan hænger det ikke sammen.

- Vi skal tjekke det, ellers kan både vi og kunden få en bøde, og igen: Det handler jo i bund og grund om at passe på os selv og kunderne, og det giver dermed tryghed for alle, påpeger Nanna Lei Kongsted-Blomgreen.

Hun opfordrer i øvrigt kunderne til at have corona-dokumentationen klar, når de møder op i salonen.

Gyldig dokumentation er som nævnt en negativ covid-19 test, der er maksimalt 72 timer gammel, eller en fuld covid-19 vaccination, det vil sige to vaccinationer.

Men et overstået covid-19 sygdomsforløb, kan også give adgang til frisørstolen, hvis det er mindst to uger eller maksimalt 12 uger siden, man var syg.

Kvikteststeder i Haderslev Kommune

I Haderslev Kommune alle borgere over 12 år få en kviktest. Man skal ikke bestille tid, blot møde op med sit sygesikringsbevis og mundbind/visir. Du kan få en kviktest følgende steder:

Sundhedscenter Haderslev Adresse: Clausensvej 25, 6100 Haderslev
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Sundhedscenter Vojens Adresse: Rådhuscenteret 7, 6500 Vojens
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Gram Fritidscenter Adresse: Stadionvej 15, 6510 Gram
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Bispen i Haderslev Adresse: Bispebroen 3, 6100 Haderslev
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Kløvervej i Haderslev Adresse: Kløvervej 87 B, 6100 Haderslev
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Varbergparken Adresse: Varbergvej 51, 6100 Haderslev
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Vojens Hallerne (Vojens Campingplads) Adresse: Stadionparken 6, 6500 Vojens
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Starup Hallen (Gymnastiksalen) Adresse: Starup Skolevej 33A, 6100 Haderslev (Indgang via døren ud mod boldbanerne)
Åbningstider: Kl. 9 - 19 alle ugens dage

Region Syddanmark har også et testcenter i Haderslev, hvor man kan få en såkaldt PCR-test (podning i halsen). Skal man testet her, skal man bestille tid på www.coronaprover.dk. Centret er som udgangspunkt åbent alle ugens dage, og her kan man også teste børn fra to til 12 år. Testcentret ligger ved Falck på Grønningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce