Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nedtur vendt til optur: Haderslev Butikker  har  igen rundet 100 medlemmer

Detailchef Piratheepan Sivanyannam fik overrakt en stor buket blomster af Palle Løgstrup, formand for Haderslev Butikker, da han og handelskoordinator Christian Schulz i midten kom forbi i anledning af, at Davidsen Tømmerhandel er blevet medlem nummer 100 af Haderslev Butikker. Foto: Dorthe Rasmussen
Trods en del butikslukninger de senere år har Haderslev Butikker formået at holde skansen. Flere medlemmer er kommet til i år, og blandt dem det lokale byggemarked Davidsen Tømmerhandel.
Annonce

HADERSLEV:  Det var stort, da Haderslev Butikkers formand fredag kunne overrække blomster og et klistermærke til Davidsen Tømmerhandel på Bygnaf, der som nu er medlem nummer 100 af Haderslev Butikker.

Stort, fordi at det efterhånden er ved at være flere år siden, at Haderslev Butikker har haft så mange medlemmer.

Butikslukninger og sammenlægninger af butikker i byen har betydet tilbagegang for foreningen i en årrække.

Sidst Haderslev Butikker kunne fejre medlem nummer 100 var tilbage i januar 2014.

Det var møbelforretningen Hebru på Norgesvej,  der dengang fik champagnepropperne til at springe.

Men hvad der er tabt, er nu vundet delvist tilbage takket været en intensiv kampagne for at hverve nye medlemmer, fortæller Palle Løgstrup, formand for Haderslev Butikker.

- Vi er gået fra 82 til 100 medlemmer på et år  på trods af butikslukninger og sammenlægninger. Det er en milepæl, og det er supergodt gået.  Sammenholdet blandt medlemmerne har aldrig været så stærkt som nu. Om corona har været med til at speede op for det, er svært at sige, siger Palle Løgstrup.

Fakta

Selv om Haderslev midtby har mistet en del butikker i de seneste fem år, så er der også kommet nye til.  Her i foråret er der meget usædvanligt åbnet fire nye forretninger i midtbyen, selv samfundet har været lukket ned på grund af Covid-19.

Følgende nye medlemmer er kommet til i 2020:

Reno Textil service

Torvets is

Berg advokater

Mette Mums

Park Styling

Haderslevhus

Løveapotek

Frk. Helsekost

Bog & ide Aps

Davidsen Tømmerhandel A/S

Annonce

En win-win situation

Han ser  først og fremmest medlemsfremgangen som et udtryk for, at byens forretninger gerne vil sammenholdet - også de forretninger, der ikke lige ligger i gågaden.

Som medlem af Haderslev Butikker kan man blandt andet drage fordel af  gavekorts-ordningen, som omsætter for flere millioner hvert år.

Davidsens detailchef Piratheepan Sivanyannam fortæller, at der er flere kunder, der har ønsket at benytte Haderslev Butikkers gavekort i forretningen.

- Vi er en lokal forankret forretning, så det giver god mening, at vi  også er medlem af Haderslev Butikker, konstaterer detailchefen.

En anden fordel for foreningens medlemmerne er, at de kan tilbyde firmagaver på Haderslev Butikkers nye online gaveportal Haderslevgaver.dk

Kort sagt er det ifølge detailchefen en win-wins situation for forretningen at være medlem af Haderslev Butikker, for selv om det selvfølgelig koster noget, så giver det også et mersalg.

I øjeblikket kan Haderslev Butikkers gavekort benyttes i 87 butikker og restaurationer i hele kommunen.

Det store udbud af forretninger, hvor man kan indløse gavekortet, er med til at fastholde handlen lokalt.

Det glæder Palle Løgstrup, at man nu også kan gå ind og købe en boremaskine eller, hvad man lige mangler i værktøjskassen, når man har fået et gavekort til Haderslev Butikker.

- En så stor og lokal spiller som Davidsen skal selvfølgelig være med i foreningen, konstaterer formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce