Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nu får vinterbaderne en sauna ved Hejsager Strand

De er klar til at tage første spadestik til en sauna ved Hejsager Strand. Fra venstre ses Linda Holst Møller, Henriette Linnig, Henrik Neumann og Inger Marie Neumann fra styregruppen. Gruppen består desuden af Ulrik Møller og Pia Paustian, der ikke kunne tilstede ved første spadestik. Privatfoto
Efter to års arbejde er kysten klar, og byggeriet af en sauna kan endelig gå i gang. Indvielsen sker engang i marts.
Annonce

HADERSLEV: For to år siden i februar 2018, fik en gruppe på seks vinterbadere idéen til at bygge en sauna ved Hejsager Strand.

Tiden er blandt andet gået med at søge tilladelse ved Kystdirektoratet og byggetilladelse ved Haderslev kommune, holde en masse møder og naturligvis søge en del fonde.

Initiativ-gruppen har fået penge fra følgende fonde:

Nordea fonden "Kysten er klar" har støttet med 500.000 kroner, Lokale og Anlægsfonden med 200.000 kroner, Sydbank Haderslev med 25.000 kroner, og endelig er der borgerbudgetterings-penge fra kommunen på 19.600 kroner.

- Det var en stor glæde, da vi fik de sidste penge, så projektet endeligt kunne blive en realitet. Det har holdt hårdt, og vi har også været ved at opgive undervejs. Men det lykkedes, og nu skal vi bare i gang, lyder det fra Henriette Linnig fra styregruppen.

I den forgangne uge var hun og tre af de andre initiativtagere med til at sætte spaderne i jorden til det nye byggeri, der skal ligge ved strandens omklædnings- og toiletrum.

Saunaen forventes klar til indvielse engang i marts. Privatfoto
Annonce

Facebook-side med 170 medlemmer

Det er det lokale tømrer og snedkerfirma Cawo A/S i Hejsager ved Lars Wolf, der har total-entreprisen på byggeriet.

I denne uge går Murermestrene Thomas Hans i gang med at lave soklen.

Styregruppen har også lavet en Facebook-side "Vinterbad og sauna Hejsager" med i øjeblikket 170 medlemmer, og forventningen er, at mange flere vil sætte medlemskab i den nye forening, når saunaen kommer.

- Der er mange, der vinterbader ved Hejsager Strand, også flere grupper, og jo flere medlemmer, der betaler kontingent, jo mere vil vi have råd til at have åben. Det er jo strømmen, der koster, konstaterer Henriette Linnig.

På Næsset IFs hjemmeside vil der også senere komme information om priser for medlemsskab af den nye vinterbadeforening samt åbningstider med videre.

Efter tidsplanen skal saunaen ved Hejsager Strand åbne engang i marts.

- Vi har ikke sat en dato på indvielsen endnu. Men vi har fået at vide, at det ikke tager så lang tid at knalde sådan en hytte op, fortæller Henriette Linnig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce