Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nu kan batterierne blive genopladt hos Hotel Norden

Hotelchef Anders Løkkegaard på den nye el-lader plads ved Hotel Norden. Pressefoto
Der tænkes i grønne baner hos det lokale Hotel Norden, der har gang i en række bæredygtige tiltag.
Annonce

HADERSLEV: Flere af byens overnatningssteder har investeret i en el-lader, og nu er også Hotel Norden i Storegade kommet med på den grønne bølge.

- Vi er godt på vej, lyder det fra hotelchef, Anders Løkkegaard i en pressemeddelelse.

Hotellet har indført  en række grønne og bæredygtige tiltag med henblik på at leve op til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Seneste nye tiltag er en Clever ellader til elbilerne, som er blevet installeret tæt ved hotellets hovedindgang. Her kan trængende el-billister få genopladet batterierne både på gennemfart eller under et ophold – laderen er nemlig ikke forbeholdt gæster, men kan benyttes af alle. Elstanderen betjenes  via en app.

Anders Løkkegaard understreger, at hotellet ingen fortjeneste har på laderen – det er ren service.

- Vi er glade for at kunne tilføje elladeren på listen over ekstra services, vi kan tilbyde vores gæster og andre, der lægger vejen forbi. Nu kan vi rent bogstaveligt tilbyde, at batterierne kan blive genopladt hos Hotel Norden, lyder det med et glimt i øjet fra hotelchefen.

Annonce

Cykeludlejning og reparationsstation

Det er ikke kun el-bilen som transportform, der er fokus på hos hotellet.

- Vi gør meget ud af at fortælle vores gæster om de mange cykelruter og gå- og vandreruter, der findes i nærområdet. Vi tilbyder også selv cykeludlejning og opfordrer gerne vores gæster til at tage cyklen fremfor bilen, hvis man skal et smut ned at handle, fortæller Anders Løkkegaard.

Hotellet tøvede heller med at sige ja, da Destination Sønderjylland henvendte sig og spurgte om der måtte placeres en cykelreparationsstation ved hotellet.

Her er det både muligt at hæve cyklen op, få luft på eller skifte dækkene og lave andre småreparationer og justeringer.Vi kan ikke ændre verden alene, og nogle af tingene kan måske synes af mindre omfang, men vi skal jo alle starte et sted

Anders Løkkegaard, hoteldirektør Hotel NordenHotel Norden har også indført andre bæredygtige tiltag.

Håndklæderne skiftes ikke ved to-dages ophold, medmindre det ønskes, vaskeriet er svanemærket, madspil bekæmpes via et samarbejde med To Good To Go og Daka ReFood, og på værelserne er plastikkrusene skiftet ud med papkrus.

- Da vi fornylig renoverede toiletterne foran vores festsal, var der også fokus på at holde forbruget nede via lyssensorer og vandbesparende toiletter. Vi kan ikke ændre verden alene, og nogle af tingene kan måske synes af mindre omfang, men vi skal jo alle starte et sted – og det har vi valgt at gøre her hos os med forskellige tiltag – og så bruger vi jo i videst muligt omfang også lokale firmaer til at løse opgaverne, lyder det fra Anders Løkkegaar

Stadig plads til forbedringer

Arbejdet med at gøre Hotel Norden mere bæredygtigt og grønt stopper ikke her. Hotelchefen løfter sløret for at 2021 forhåbentlig bliver året, hvor møblerne i restauranten kan skiftes ud, så der ikke længere behøves duge på bordene, og der derved spares på både vaskeri og forbruget af tekstil. Han afviser heller ikke at der på sigt kan komme flere el-laderstationer op:

- Nu ser vi, hvad den kan og hvor mange, der benytter den, og så vurderer vi, om det giver mening at sætte flere op. Der er stadig punkter, hvor vi kan forbedre os, og derfor tænker vi også hele tiden fremad, og forsøger at finde de bedste løsninger for fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce