Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ny bog sætter fokus på Danmarks mange dialekter

Bogen indeholder blandt andet et kapitel om sønderjysk og vestjysk. PR-foto
Annonce

Bogudgivelse: Modersmål-Selskabets sprogpris "Modersmål-Prisen" blev i år tildelt musiker og sanger-sangskriver Rikke Thomsen, som er opvokset i Blans, for hendes indsats for den sønderjyske dialekt - blandt andet i form af udgivelsen af albummet "Omve'n hjemve".

Nu følger Modersmål-Selskabet op med en ny vinkel på de danske dialekter, nemlig med udgivelsen af bogen "Dialekter i rigt mål".

Bogen giver prøver på de danske dialekter og forklarer deres udvikling - og måske afvikling. En række forfattere skriver om alle de store dialektområder og adskillige af de små. Nogle af dem med et glimt i øjet, andre med en vis bekymring.

Engang var dialekterne "bare" den måde, man talte på et givet sted. Det var der hverken prestige eller noget særligt ved. For de indviede er dialekt hjemligt og udtryk for et fællesskab. For andre er dialekt, noget andre taler, og som man måske på forhånd har en bestemt og ikke alt for positiv opfattelse af.

Bogens sidste kapitel gengiver talen til den sønderjyske dialektsanger, der modtog Modersmål-Prisen i 2019 for sin indsats for sin dialekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce