Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nyt liv i Dampassagen: Xocolatl rykker ind i det gamle Matas

Xocolatl rykker lidt længere ned ad gaden. Der er brug for mere plads. Foto: Dorthe Rasmussen
Xocolatl flytter fra Storegade 13 til Storegade 11 for at lave større butik og café.
Annonce

HADERSLEV: Efter flere års lejerflugt sker der nu noget positivt i Dampassagen i Haderslev midtby.

Det er lykkedes at få udlejet Storegade 11A, der har facade ud mod gågaden til en lokal kundemagnet.

Den nye lejer er den lokale erhvervskvinde Gitte Minck, som ser muligheder i at flytte sin forretning Xocolatl fra nummer 13 til nummer 11 A, der i mange år var lejet ud til Matas, som er flyttet.

- Vi mangler plads, hvor vi er nu. I de nye lokaler får vi næsten dobbelt så meget plads, konstaterer Gitte Minck.

De mange ekstra kvadratmeter skal blandt andet bruges til at lave et større café-område.

I Christiansfeld har Xoxolatl udvidet med en bar med is og bagels overfor forretningen.

Nu kan kunderne i Haderslev også begynde at glæde sig til et meget større udvalg af lækkerier.

-  Vi udvider caféens menukort med blandt andet frisksmurte bagels, og vi vil også lave en noget større is-afdeling.  I dag har vi omkring ti forskellige is-varianter, men når vi kommer til næste sommer, bliver der dobbelt så mange slags is at vælge imellem, ligesom vi vil få forskellige slags is-kaffe, fortæller Gitte Minck.

Hun har mere godt i ærmet.

-  Nu får vi også pladsen til at lave chokolade-smagninger og kurser, tilføjer hun.

Det er efterhånden fem år siden, at hun åbnede Xocolatl butikken i den tidligere urmagerbutik i Storegade 13, og hun har længe haft et ønske om mere plads, både til butik og café.

I dag er der plads til cirka 20 mennesker i caféen, der har været udfordret af restriktionerne omkring covid-19.

Mange vil også hellere sidde udenfor.

Især om eftermiddagen, når vejret ellers tillader det, sidder der mange og nyder deres kaffe, chokolader og is ved  cafébordene foran Xocolatl.

- Vi får også lidt mere udendørs serveringsplads ved Storegade 11. På et tidspunkt håber vi også at kunne lave noget i passagen. Vi vil gerne bidrage til, at det bliver hyggeligere, og vi håber,  at det kan være med sælge stedet til kommende ejere/lejere, siger Gitte Minck.

De seneste år har Dampassagen været præget af mange tomme butiksvinduer.

Blandt andet er Matas og Salon Normann, der havde lejet sig ind hos Matas, fraflyttet passagen, og ved årsskiftet flyttede også Optik Hallmann til en anden adresse i gågaden.

Lejemålet Storegade 11 A  skal nu istandsættes, og arbejdet er gået i gang.

- Der skal gøres noget ved lokalerne, konstaterer Gitte Minck.

Blandt andet kommer der gulv, og desuden vil hun have nye cafémøbler.

- Vi satser på at være klar til åbning torsdag den 5. november. Så bliver der nok et par dage inden, hvor vi bliver nødt til at holde lukket i Storegade 13, så vi kan få flyttet, fortæller Gitte Minck

Dampassagen

Butikker på stribe har de seneste par år opsagt deres lejemål i Dampassagen, blandt andet Matas, Optik Hallmann og Salon Norma.

Passagen har i mange år været et konkursbo, administreret af advokatfirmaet Accura fra Hellerup ved København.

Flere utilfredse lejere har givet udtryk for, at manglende vedligeholdelse og "københavnerpriser" var årsagerne til, at de ville væk fra passagen, der forbinder gågaden (Storegade) med parkeringspladsen ved dammen.

Panthaverne Jyske Realkredit har nu advokat Carsten Stjernegaard fra det lokale advokatfirma Buch Advokater til at administrere ejendomskomplekset, der består af både butiks-  kontorlejemål og ejerlejligheder.

Man er indstillet på, at stedet skan shines op for at tiltrække interesserede lejere og investorer.

Salg af komplekset og leje af de ledige lejemål varetages af Nordicals erhvevsmæglere i Haderslev.

Storegade 11 A er en del af ejendomskomplekset Dampassagen, der de senere år har været ramt af lejerflugt. Nu rykker Xoxolatl ind på hjørnet og laver en ny butik/café. Foto: Dorthe Rasmussen
Dampassagen Storegade 11A-H er udbudt til salg via Nordicals. Ejendommen huser i dag blandt andet Massage i Haderslev, en psykologklinik og et smykkeværksted. Foto: Dorthe Rasmussen
Gitte Minck fra Xocolatl vil gerne være med til at genskabe et hyggeligt gårdmiljø i passagen. Når der på et tidspunkt kommer en ny ejer,håber hun også, at der kan blive lidt udendørs servering i gården. Foto: Dorthe Rasmussen
Erhvervmægler Anita Olling Horshauge fra Nordicals i Haderslev glæder sig over, at der er kommet gang i udlejningen i Dampassagen igen efter flere års stilstand. - Beliggenheden er fantastisk, men stedet har trængt til nye friske kræfter. Nu skulle det gerne blive lettere at tiltrække investorer, der vil udvikle stedet, konstaterer erhvervsmægleren Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce