Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nyt look: Bispens Café er blevet støvet af under nedlukningen

Bispens Café genåbner den 10. maj med et helt nyt look. Foto: Stine Hygum
Coronanedlukningen er blevet brugt på at give cafeen på Bispen et nyt udtryk. Håbet er, at der fremover vil komme endnu flere gæster i cafeen. Cafeen åbner igen mandag den 10. maj.

Haderslev: Det er flere måneder siden, at der sidst har været gæster i cafeen i Bispen.

Og tiden er blevet brugt til at renovere cafeen - der er blandt andet blevet malet - og så har indretningen fået et løft.

- Vi ville gerne have et mere moderne og tidssvarende udtryk, siger Lotte Leth-Sørensen, der er leder af Kulturhuset Bispen og fortsætter:

- Der er så mange forskellige målgrupper, der kommer her. Vi vil gerne have plads til pensionisterne, børnefamilierne, veninderne, de studerende og så videre. Vi håber, at appellere til en bred målgruppe som vil synes, at her er hyggeligt og rart. Her skal være plads til alle, og vi håber, at der vil komme endnu flere gæster.

Bispens Café har fået et andet look, mens der har været lukket ned. Fra den 10. maj er der igen åbnet i cafeen. Foto: Stine Hygum

Mens bordene før havde sådan et konferencebordslook, så er det nu varme træplader, som man bliver mødt af. Der er også bygget en ny reol, som er placeret ind til biblioteket.

Håndværkeriet, der også holder til i kulturhuset, har også været involveret i forvandlingen.

Cafeen har en del stamgæster:

- Vi håber, at de vil tage godt imod det, siger Lotte Leth-Sørensen.

Lotte Leth-Sørensen, leder af Kulturhuset Bispen, og Caroline Pepe Birch, kommunikations-og kulturkoordinator, sidder ved et af de nye borde. Foto: Stine Hygum

- Vi har brugt nedlukningen effektivt, siger Caroline Pepe Birch, der er kommunikations- og kulturkoordinator.

Starter fra bunden

Mens cafeen først åbner den 10. maj, så kommer personalet retur allerede mandag den 3. maj.

- Der kommer de hjemsendte medarbejdere tilbage. Der har været lukket ned så længe, at de skal starte helt forfra, siger Lotte Leth-Sørensen.

Til venstre i billedet kan man ane, at der er kommet fire nye vinduespladser med udsigt ud over dammen. Reolen er ny, og i den kan man se eksempler på nogle af de ting, som man kan lave i Kulturhuset Bispen. Foto: Stine Hygum

I cafeen er der en daglig leder, tre i fleksjob og 12 i skånejob, som sammen sørger for at drive cafeen.

- Under nedlukningen har lederen af cafeen været i kontakt med medarbejderne hver uge. Enten telefonisk, eller ansigt til ansigt.

Som noget nyt, så kommer cafeen også til at have åbnet en lørdag i måneden:

- Vi tror, at der er flere, som kommer forbi og lærer huset at kende, så man ser det som mere, end et bibliotek. Vi vil gerne være kendt som et kulturhus - et sted, hvor man kan tænke tanker og være en del af et fællesskab med foredrag og koncerter.

Der gælder de samme regler på Bispens Café som andre steder. Man skal medbringe coronapas og man skal bestille bord. Foto: Stine Hygum
Hvis man har lyst til en tur nedad memory lane, så er der også blevet plads til det på cafeen. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce