Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kommunen vil have flere ud at gå: Gangtræning skal øge mobilitet og livskvalitet

En gåtur er god for mange ting.
Superviseret gangtræning kan være med til at hjælpe de borgere, der lider af åreforsnævring i benene. Træningen kan øge mobiliteten og være med til at forbedre livskvaliteten og samtidig mindske antallet af amputationer. De første kan deltage fra oktober.
Annonce

”Vil du med ud at gå, igen?”

Sådan lyder opfordringen i et nyt tilbud til borgere, der lider af åreforsnævnring i benene. Gangtræning har nemlig vist sig at være en effektiv måde at hjælpe borgere med åreforsnævring.
- Nogle har glæde af en operation, men en stor del vil opleve, at superviseret gangtræning kan hjælpe dem. Gangtræning kan være med til at skabe blodomløb i benene og dermed også øget mobilitet. Man vil simpelthen opleve, at man kan gå længere, siger Anita Arvad Laustsen i en  pressemeddelse fra Haderslev Kommune, teamleder i Træning og Rehabilitering.

Annonce

Stærk evidens

Gangtræningen foregår ved, at deltagerne træner på et løbebånd et par gange om ugen samt én gang udendørs i op til 12 uger. Træningen indledes med en sundhedssamtale, ligesom der også efter forløbet bliver fulgt op med samtaler for at holde hjemmetræningen ved lige.

- Der er stærk evidens for, at superviseret gangtræning hjælper, og udover at øge gangdistancen oplever deltagerne også en øget livskvalitet, da man simpelthen bliver i stand til at klare flere dagligdags gøremål, siger Anita Arvad Laustsen.


- Der er stærk evidens for, at superviseret gangtræning hjælper, og udover at øge gangdistancen oplever deltagerne også en øget livskvalitet

Anita Lausten, Haderslev Kommune


Annonce

Færre amputationer

Tilbuddet udspringer af gode erfaringer, som Fredericia Kommune har med et lignende træningstilbud og et godt tvær-sektorielt samarbejde med regionen. Den superviserede gangtræning, og projektet som helhed handler også om at bidrage til en reduktion i antallet af amputationer. Amputationerne er en bekostelig affære og medfører ofte langvarige og komplekse genoptræningsforløb samt typisk en forringelse af livskvalitet hos den enkelte borger.

Træning og Rehablitetering tilbyde superviseret gangtræning fra oktober. Borgerne kan komme med til træningen enten via sygehuset, egen læge, samarbejdspartnere i kommunen og endelig kan man også selv rette henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Annonce