Annonce
Ugeavisen Haderslev

OAP'ster! Er det mig?

Hanne Lene Haugaard. Foto: Stine Hygum
Annonce

Mod slutningen af sommerferien står ugebladende i kø for at hjælpe os med tips og trends til den kommende sæson. Hvad skal vi have på, hvilke farver, hvordan skal stuen nu se ud og skal jeg mon skifte manden ud eller er han stadig hot? Så for ikke at falde helt igennem, når efterårets fester står for døren, havde jeg indtaget liggestolen og nyeste udgaver af helt unødvendige informationer i mange farver. Tilstanden fra nysgerrig til chokeret indtraf på noget nær et nanosekund. Allerede på første side stod det lysende klart for mig, at der virkelig var sket meget udenfor min sommerferiebobbel - jeg var simpelthen, helt uden selv at have opdaget det, blevet den nye trend!

Ifølge pålidelig ugebladskilde så er Hipsteren nu på vej til at blive afløst af det mundrette og hotte OAP'ster. Og gemt under denne nye "ister-trend" finder man familier, der bosætter sig længere ude end i provinsen! Familier hvis børn cykler i skole, hvor der købes halve grise og køer til fryseren, der er fælles måltider, syltetøjet er hjemmelavet og der hygges med naboerne - som i øvrigt er i alle aldre. Og det helt vilde er, at det ikke kun er en trend - det er simpelthen en forandring, der er under opsejling. Ordet revolution bliver dog ikke nævnt!

Hold nu op, hvor jeg er glad for at være helt med på beatet, ja faktisk at være en af dem, der har skabt den nye modbølge til det urbane liv. For jeg orker altså ikke hele tiden at skulle huske på, om jeg nu er flipper, discer, yuppie, generation Z eller "millennials".

Det er mig en gåde, hvorfor vi behøver at dække vores måde at leve og være på, ind under mærkelige konstruerede overskrifter. Som om vi har brug for at retfærdiggøre vores livsform ved at kalde det noget smart.

Så når de nu alle kommer styrtende ud til os i de mindre byer, alle OAP'sterne, så vil vi, os trendsættere, nok mødes i Forsamlingshuset og snakke om de nye wannabes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce