Annonce
Ugeavisen Haderslev

Op i røg: Kæmpe julelys på fjernvarmens skorsten udskydes

Drømmen er at lave et spektakulært lysshow med et kæmpe kalenderlys, der tæller ned til jul.  Idéoplæg: Jada Group ApS.
Haderslev Butikker udskyder lysshow på ubestemt tid.
Annonce

HADERSLEV: Et kæmpe lysshow på Gravene med Haderslev Fjernvarmes store skorsten som kalenderlys skulle have været julens store trækplaster.

Men det har nok længere udsigter nu, for covid-19 har givet Haderslev Butikker andre ting at tænke på.

- Vi  har truffet en beslutning om, at vi er nødt til at udskyde vores projekt med julebelysning på fjernvarmens skorsten. Projektet er for uoverskueligt lige nu med de økonomiske rammer, vi har til rådighed. Vi vil hellere være sikre på, at det bliver et projekt, vi kan stå inde for, siger Christian Schulz, handelskoordinator for Haderslev Butikker og idémand til lysprojektet.

Han fortsætter, at foreningen vil satse på at kunne lave projektet i samarbejde med Kunsthal 6100:

- Men lige nu er det altså skudt til hjørne, for vi vil sikre os, at vi har det økonomiske fundament i orden.

Annonce

To lysmagikere involveret

Haderslev Butikker har allieret sig med Jesper Clausen, som er én af aktørerne bag lysfestivalen i Kolding.

Jesper har i samarbejde med August Thede - som stod bag et julelysshow på Hoptrup Efterskole i fjor -  lavet et magisk jule-projekt i Skulpturparken Blokhus, der trækker mellem 50.000 og 60.000 besøgende hvert år.


Men lige nu er det altså skudt til hjørne

Christian Schulz, idémand


De to lys-magikere er kommet med flere forslag til, hvordan et julelys-show på Haderslev Fjernvarmes skorsten samt de omkringliggende bygninger på Gravene kan se ud.

Meningen er, at projektet skal finansieres via  fonde og sponsorer, og målet er i første omgang at få skaffet 500.000 kroner.

Mange virksomheder bakker i forvejen op omkring byens julebelysning, og hvis Haderslev kan præsentere Danmarks største kalenderlys, vil det være en kæmpe attraktion, konstaterer projektmagerne.

Christian Schulz til højre var først på året på inspektion på Gravene med de to lys-magikere August Thede og Jesper Clausen, der blandt andet står bag magisk jul i Skulpturparken Blokhus. Foto: Dorthe Rasmussen

Julelys på Gravene

Før julen 2019 præsenterede handelskoordinator Christian Schulz sin idé om, at den store fjernvarme-skorsten på Gravene skal være Danmarks største kalenderlys i 2020.

Efterfølgende kontaktede illuminations-firmaer uafhængigt af hinanden Haderslev Butikker for at give deres bud på et julelysshow, der for alvor kan sætte Haderslev på landkortet som julebyen.

På banen er den  21-årige lys-magiker August Thede, som i 2019 fik folk til at valfarte til Hoptrup, hvor han flere gange dagligt præsenterede et kæmpe lysshow på Hoptrup Efterskole.

Han har i  samarbejde med Jesper Clausen fra Kolding-firmaet Jada Group ApS, der laver professionel juleudsmykning over hele Danmark, givet et bud på, hvordan den store fjernvarme-skorsten og de omkringliggende bygninger på Gravene kan blive opfyldt fra 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

John Dillermand

Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce