Annonce
Ugeavisen Haderslev

På røven på Ras: Men Haderslevs jazzvenner kæmper videre

Formand Carl Johan Gravesen og næstformand Kate Blond kæmper for at holde skruen i vandet, så folk ikke glemmer jazzklubben. Foto: Dorthe Rasmussen
Corona-krisen har sendt Haderslev Jazzclub ud i en overlevelseskamp. Der skal frisk blod til, hvis klubben, der har eksisteret siden 1950'erne, skal fortsætte med at arrangere jazzkoncerter, konstaterer formand Carl Johan Gravesen.

HADERSLEV: - Vi er på røven.

Carl Johan Gravesen fejer ikke noget ind under gulvtæppet.

Haderslev Jazzklub har indkaldt til pressemøde på Ras Gastro & Malt på Torvet, og der skal mærke end et par syngende Fuglsang til at løfte stemningen.

Annonce

- Vi er i en corona-krise. Vi har mistet arrangementer, og vi er også lidt bange for, at folk hen af vejen går hen og glemmer os lidt,  siger Carl Johan Gravesen, som i dag er formand for klubben, mens Kate Blond er næstfomrand.

Siden Danmark lukkede ned i marts, har jazzklubben set sig nødsaget til at aflyse en stribe arrangementer, blandt andet de populære frokost-jazzarrangementer på Månen.

På nuværende tidspunkt har klubben planlagt to arrangementer i november og et i december. Men usikkerheden om arrangementerne overhovedet kan gennemføres, skygger for forventningens glæde.

- Vi skulle have haft et arrangement den 31. oktober. Det har vi også aflyst, for den dag kommer der måske nogle nye corona-regler igen, konstaterer formanden.

Slut med festival

Normalt plejer jazzklubben at arrangement frokostjazz på Bispens spillested "Månen" hver anden lørdag i vinterhalvåret. Mange gæster kommer tidligt for at hygge sig med smørrebrød.

Det sociale samvær er en stor del af det, og klubben har mange trofaste medlemmer.

- Jeg vil gerne understrege - vi er ikke indstillet på at lukke ned. Vi kæmper videre med næb og kløer med det lod, vi nu har, fastslår Carl Johan Gravesen.

I 2017 kunne jazzklubben fejre 25 års jubilæum for Haderslev Jazzfestival.

Det blev så også det sidste år, hvor jazzklubben holdt et festival.

- Mange af vores frivillige er jo ved at være oppe i årene. Vi kunne ikke længere holde til at det store arbejde, det var at rejse det store festtelt på Gravene, fortæller Carl Johan Gravesen.

Nedlukningen af jazzfestivalen betød så desværre også, at jazzklubben mistede flere sponsorer.

Annonce

Kan ikke tjene på barsalg

Økonomien er yderligere belastet af, at jazzklubben ikke længere har mulighed for at tjene penge på bar-salget i den aftale, der ligger med kommunen omkring lån af  spillestedet Månen.

- Før kunne vi selv købe vin, øl med videre til vores arrangementer, og vi havde nogle gode aftaler rundt om ved vores leverandører, fortæller Carl Johan Gravesen.

Udfordringen er også, at de fleste publikummer er ældre mennesker, og mange er bange for at blive smittet med covid-19.Én af mine kæpheste er: Inviterer naboen med til vores arrangementer

Carl Johan Gravesen, formand Haderslev Jazzclub-  Når vi kommer i gang igen, har vi talt om, at vi nok bliver nødt til at have billetter i forsalg. Vi kan bedre styre det, når folk ikke kan købe entré ved indgangen, fortæller Carl Johan Gravesen.

Jazzklubben har undersøgt alternative lokaler, hvor den har mulighed for at tjene flere penge på arrangementerne. Drømme-scenariet er Skydeselskabets lokaler på Gammelting, men de lokaler er tit udlejede i weekenden.

- Vi prøver, hvad vi kan for at undersøge muligheder. Én af mine kæpheste er: Inviterer naboen med til vores arrangementer. Det kan jo godt være, at vedkommende kan fatte lidt sympati for vores arbejde, siger Carl Johan Gravesen.

Annonce

Utrolig billig entré

Ifølge formanden er jazzklubbens kontingent "suverænt billigst" i landsdelen.

Til januar er planlagt en prisstigning, og det er slut med at komme næsten gratis ind til koncerterne.

I øjeblikket er der en samarbejdsaftale med områdets jazzklubber, der gør det svært at skabe en fornuftig indtægt.

- For eksempel, hvis folk køber et medlemskort til jazzklubben i Kolding, så kan de også komme ind til vores arrangementer for 30 kroner og omvendt. Det er jo også for billigt, konstaterer formanden.

Endnu er der til at betale  musikerne, men der skal strammes op, og så må der gerne komme nogle nye og yngre kræfter til.

- Vi er stadig optimister, slutter Carl Johan Gravesen.

Haderslev Jazzclub har i øjeblikket cirka 170 medlemmer, og der er også åbent for ikke-medlemmer til koncerterne.


Formanden konstaterer, at det nok har været for billigt, at gå til klubbens koncerter. Der er er heldigvis stadig lidt på kistebunden fra de gode tider. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce