Annonce
Ugeavisen Haderslev

Peter og Pia ønsker Helle og Flemming god vind: -  I er heldige, at I ikke gift med hinanden

De er gode til at grine sammen, og så har de en fælles drøm. Flemming Sørensen og Helle Glindvad Didriksen går til opgaven med ydmyghed, æresfrygt og en bevidsthed om, at de overtager et sted, der er i drift. Foto: Dorthe Rasmussen
I 13 år har Peter og Pia Jørgensen været forpagterpar på Haderslev Vandrerhjem. Nu får stedet et nyt forpagterpar, der har en rent professionelt forhold, og det kan der være mange fordele ved.
Annonce

HADERSLEV: Peter og Pia Jørgensen hænger sammen som salt og peber på middagsbordet.

De er også flere gange i deres 13 år som forpagterpar  blevet fotograferet sammen ved kærestetræet i vandrerhjemmets have ved dammen på Erlevvej.

Nu giver de så stafetten videre til Flemming Sørensen og Helle Glindvad Didriksen, der tiltræder som forpagterpar den 1. januar 2021.

- Vi skal ikke fotograferes ved kærestetræet, siger den 45-årige Flemming Sørensen med et grin - og det kan Helle kun være enig i.

Hun har nemlig allerede én mand derhjemme.

Flemming er til gengæld ungkarl.

Han flytter ind i forpagterboligen på vandrerhjemmet, når Peter og Pia forlader stedet inden nytår.

Pia Jørgensen har forberedt ham på, hvad han kan blive udsat for.

- Vi må se,  hvad der sker, siger Flemming.

Han ligner ikke én, der har noget imod at blive forstyrret midt i et afsnit af Barnaby.

Som tidligere sælger er han vant til at tale med mennesker, og han kan lide at gå og hygge om sine gæster.

Det samme gør Helle Glindvad Didriksen, som i dag arbejder på jobcentret i Haderslev.

Annonce

Gift med kok og mor til fire

Den 42-årige Helle er gift med kokken Allan Didriksen, som hun har fire børn  i alderen otte til 18 år sammen med.

I en længere årrække frem til 2015 drev Helle og Allan Restaurant Damende.

Selv om Helle i mellemtiden har uddannet til socialrådgiver, så har hun aldrig sluppet drømmen om at vende tilbage til oplevelses-branchen.

Ligesom Flemming  er hun tiltrukket af tanken om et anderledes arbejdsliv, hvor man er sin egen chef og kan gå og hygge om sine gæster.

Annonce

I kan supplere hinanden

Peter og Pia glæde sig over at give stafetten videre, selv om det også er lidt vemodigt.

- I er så heldige, at I ikke er gift med hinanden. Det giver mere frihed, at I  også kan supplere hinanden, for eksempel hvis den ene skal noget privat i weekenden, konstaterer Peter Jørgensen.

Han og Pia har ikke tal på alle de gange, de har måtte melde afbud til private arrangementer/fester på grund af deres job som forpagterpar, men sådan er det.
De ville ikke have undværet deres år som forpagtere, for det har givet så mange oplevelser.


Nu stikker vi vi lige fingeren i jorden, for det er en underlig tid, vi lever i.

Flemming Sørensen


Mange stamkunder vender tilbage til vandrerhjemmet år efter år, fordi de føler sig hjemme.

Og det er i den ånd, som Flemming Sørensen og Helle Glindvad Didriksen vil videreføre stedet.

- Nu stikker vi vi lige fingeren i jorden, for det er en underlig tid, vi lever i. Ingen ved jo, hvad sæsonen 2021/22 bringer. Vist har vi da planer og visioner for stedet. Vandrerhjemmet er meget mere end et vandrerhjem. Det er en ferieby med både værelser, hytter og campingplads, og der er masser af muligheder, konstaterer Flemming Sørensen, som er vendt tilbage til lokalområdet efter ti år som sælger for Royal Copenhagen i Tyskland.

- Så jeg har jo levet lidt af en nomadetilværelse, konstaterer Flemming, der altid har drømt om at være ham, der gik og nussede om gæsterne på pensionatet.

Han er oprindeligt udlært isenkræmmer, så han har mange års erfaring i servicebranchen bag sig. Han er endvidere uddannet pædagog og har de seneste to år arbejdet som skolepædagog.

- Jeg har i flere år kendt Helle gennem fælles venner. Da jeg opdagede, at vandrerhjemmet søgte et nyt forpagterpar kontaktede jeg hende, for jeg viste, at hun havde den samme drøm som mig, fortæller Flemming Sørensen.

Drømmen om et anderledes arbejdsliv,  som man selv kan tilrettelægge langt hen af vejen. Det vigtigste for Helle og Flemming er at skabe en hyggelig atmosfære, hvor gæsterne føler sig hjemme.

Annonce

Et aktivt friluftsmenneske

I sin fritid er Flemming et aktivt friluftsmenneske. Han elsker udelivet og dyrker blandt andet mountainbike.

- Vores vigtige aktiv her på vandrerhjemmet er den natur, der er omkring os, konstaterer Flemming, som blandt andet gerne vil lave guidede ture med videre for de turister, der besøger byen og vandrehjemmet.

Som unge tog Helle og Allan Didriksen til Norge for at arbejde på et højfjeldshotel.

- Det er den samme atmosfære - den samme hygge og stemning, jeg egentligt går ind i igen ved at blive forpagter her på vandrerhjemmet. Det er jo en livsstil, hvor fritid og arbejde flyder ud i ét, og det kan jeg godt lide, fortæller Helle.

Flemming og Helle ser et stort potentiale i vandrerhjemmets have, og også køkkenet, som de vil videreudvikle med flere menuer/tilbud, der også kan få flere borgere fra byen til at bruge vandrerhjemmet i forbindelse med arrangementer og private fester.

Senest er vandrerhjemmets store spisesal blevet renoveret, og der er kommet nye toiletter.

- Vi håber  også at få byen mere i spil i forhold til det her sted. Blandt andet vil vi gerne bruge haven til koncerter om sommeren, fortæller Flemming Sørensen og Helle Glindvad Didriksen.

Ingen kender fremtiden, men 8 til 16 jobbet har Helle og Flemming vinket farvel til.

- Nu glæder vi os til at trække i arbejdstøjet, siger de.

En usikker fremtid

2020 har været et specielt år, også for vandrerhjemmet. Mange skoleklasser har aflyst deres ture, og mange arrangementer er blevet droppet på grund af covid-19.

Situationen har heldigvis ikke afskrækket folk fra at søge jobbet som forpagterpar på Haderslev Vandrerhjem,  da det blev opslået her i sensommeren.
Det konstaterer Orla B. Mortensen, formand Erlevhus, der ejer bygningerne, campingpladserne og hytterne på Ny Elevvej.

- Da vi slog stillingen op, fik vi mange henvendelser fra det meste af Danmark. Der er mange, der har et godt job i forvejen, som gerne vil prøve noget nyt i tilværelsen, fortæller Orla B. Mortensen.

Der var gode råd til fra venstre Peter og Pia Jørgensen til det nye forpagterpar Flemming Sørensen og Helle Glindvad Didriksen. Peter og Pia rykker nu ned til deres sommerhus ved Hejsager Strand. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce