Annonce
Ugeavisen Haderslev

Pilefletfestival på Hjemstavnsgården med deltagere fra hele landet

Der er næsten ikke det, der ikke kan flettes i pil. Privatfoto
Annonce

Sønder Hygum: Pileforeningens årlige Pilefestival finder sted i samarbejde med de frivillige på Hygum Hjemstavnsgård weekenden 10.-11. august begge dage kl. 10-16.

Der kommer pileflettere og dyrkere fra hele landet og fletter og viser, hvad pileflet kan bruges til. Praktiske kurve, pynt til haven og hjemmet kan ses og købes. Har man lyst til selv at prøve kræfter med pilen, er der drop-In flet i flere boder for et beskedent beløb.

Man kan også være med til at flette en ko til Hjemstavnsgården sammen med Sonja Schultz. Og så kan man møde erfarne pileflettere, der er klar til at fortælle om teknikker, kurser, flettetræf og flettekredse i Danmark. Pileforeningens dyrkegruppe vil også være til stede, hvor snakken kan komme ind på piledyrkning, skadedyr, pilesorter, høst, sortering, og opbevaring.

Man kan tage madpakken med eller nyde en pølse fra boden - og Historisk Køkken sælger kaffe, vafler, is og kage. I den gamle stenovn bages der boller, franskbrød og kringle, og Hjemstavnsgårdens køkkenhave sælger friske grøntsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce