Annonce
Ugeavisen Haderslev

Pladsmangel giver elever fra 10. klasse ved Kløften elever praktisk erfaring

Det er cirka 50 elever pr uge fra 10. ved Kløften, som skal afprøve Ungdomsskolens værkstedsfaciliteter i Vojens. Privatfoto
10. ved Kløften har pladsproblemer på grund af de øgede pladskrav. Elever skiftes til at prøve kræfter med håndværkerfag i Ungdomsskolens værkstedsfaciliteter på Tingvejen i Vojens.
Annonce

Haderslev: Mandag måtte de store elever igen komme tilbage i skole. Men ligesom der i de seneste uger har været øgede krav til, hvor meget plads, der skulle være imellem eleverne i de små klasser, så glæder de nye krav også de store elever.

På 10. ved Kløften i Haderslev betyder de nye krav, at der ikke er plads til alle elever på matriklen på Christiansfeldvej.

Derfor har skoleleder Bo Vesterbye fundet et andet sted, hvor de kan få en daglig dosis undervisning, der dog ikke er helt, som den plejer.

- Ungdomsskolen har et fantastisk projekt ude på Tingvejen i Vojens, hvor de har værkstedsfaciliteter - og hvor mange af kommunens 5. og 6. klasser har været ude for at afprøve forskellige håndværksfag i "Den Lille Håndværker". Nu prøver vi "Den Store Håndværker", siger Bo Vesterbye, der også er konstitueret leder af Ungdomsskolen.

Eleverne har mulighed for at afprøve forskellige håndværksmæssige fag, mens de er i Vojens. Skoleleder Bo Vesterbye fortæller, at både elever og lærere har taget godt imod det nye initiativ. Privatfoto
Annonce

1/3 er i Vojens

På 10. ved Kløften er der 155 elever og det er omkring en tredjedel ad gangen, som skifter hverdagen og bøgerne ud med praktiske opgaver og en indsigt i forskellige håndværksfag.

- Vi har to klasser derude i en uge ad gangen. Nogle er i køkkenet, andre smeder, mens nogle lærer at lægge gulvarme. Vi kører rotationsordning. Man kan i bund og grund sige, at vi har skiftet vores valgfag ud og flyttet dem ud af huset, siger Bo Vesterbye.

Frem til sommerferien er det planen, at eleverne skal skiftes til at være i værkstederne en uge ad gangen i Vojens.

I de uger, hvor de er på skolebænken i Haderslev bliver der så fyldt på med det faglige.

Annonce

God modtagelse

Allerede tirsdag kunne Bo Vesterbye konstatere, at både eleverne og de lærere, der er med i Vojens, har taget godt imod at komme væk fra bøgerne og skifte blyanten ud med en tommestok eller en grydeske.

- Der var nogle her til morgen, der spurgte om de ikke bare kunne få lov til at blive her, siger Bo Vesternye, der glæder sig over løsningen..

- Vi skal også tilgodese det sociale, siger han.

Og selvom det ikke er sikker, at der er samme pladskrav til eleverne i skolen, så er Bo Vesterbye allerede så begejstret for "Den Store Håndværker" i Vojens, at han ser det som noget skolen også fremover vil benytte sig af.

- Det er så godt, det her - at vi skal se, om vi kan tænke det ind i hverdagen næste år. Jeg tænker ligeledes, at der er store potentialer i forhold til vores ungeuniverser, siger Bo Vesterbye.

Eleverne tager bussen, når de skal til Vojens. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce