Annonce
Ugeavisen Haderslev

Protestsange og kærlighedsdans i gågaden:- Det er dig, der må æde lorten....

- Skal jeg bare holde mig fra andre mennesker. Nej. Protestsangeren Allan var kommet fra Sønderborg for at være med til arrangementet Ved Stormklokken. Her kalder han til ti sekunders stilhed: - Så vi kan mærke hinanden. Foto: Dorthe Rasmussen
En broget skare af vaccine-kritikere havde tirsdag eftermiddag kaldt til samling Ved Stormklokken i Haderslev. De mener, at vacciner, test og masker er sundhedsskadelige, og at vores frihedsrettigheder er truet.

HADERSLEV:- Det er dig, der må æde lorten. Det er dig, der må æde lorten....

Protestsangeren Allan fra Sønderborg er i gang med at synge endnu en sang om de ting, han mener er uretfærdige i samfundet.

Vi må tage vores frihed tilbage, mener Allan.

Annonce

Nogle standser op og lytter -  andre ryster bare på hovedet og går videre.

Vi lever i et frit samfund, eller gør vi?

Det stiller en broget skare af vaccine-kritikere spørgsmålstegn ved.

Under mottoet "frihed, retfærdighed, sandhed, sundhed og kærlighed" turnerer de i disse uger rundt i landets provinsbyer og prøver på at sprede deres budskab.

God energi og hygge

Tirsdag var de så landet i Haderslevs gågade.

- Vi laver en meningsdannede forsamling - ikke en demonstration. Vi vil prøve at byde ind med god energi og masser af hygge, fortalte Pablo, der var tovholder for arrangementet i Haderslev.

Udover livemusik var der også taler blandt andet fra en veteran og tidligere soldat ved dronningens livgarde. Slutteligt dansede deltagerne en dans i kærlighedens navn.

Asbjørn Børgaard fra kommet helt fra Aalborg for at være med i forsamlingen i Haderslev.

- Jeg synes, at det er vigtigt at støtte op, for det er de små protestgrupper, der kommer til at ændre samfundet, mener Asbjørn.

Han er tidligere livgarder og har udsendt som soldat i både Afghanistan og Libanon. I dag ytrer han sine samfundskritiske meninger på blandt andet Facebook.

Han oplever, at det har personlige konsekvenser, at han er uenig med magthaverne, der efter Asbjørns mening  udsætter os for en masse propaganda.


Vi er blevet en verden styret af frygt

Asbjørn Børgaard, veteran


- Det er den gamle traver om penge, magt, kontrol om igen.  Vi er blevet en verden styret af frygt. Vi skal være utrolig agtpågivende overfor det, der sker i øjeblikket. Det her handler i bund og grund om at bevare friheden på det personlige plan,  mener Asbjørn.

I baggrunden er protestsangeren Allan nu begyndt at kalde til stilhed.

- Lad os lige være stille i ti sekunder og mærke hinanden, opfordrer han.

Lidt senere kommer munden igen på gled.

Allan har en indrømmelse.

- Nu har jeg brokket mig i 25-30 år. Det hjælper ikke rigtigt noget, men jeg er ikke holdt op med at brokke mig. Det er  det evige ungdomsoprør. Mange mennesker er blevet bange for at sige deres mening. Det er jeg ikke endnu, fastslår Allan:

- Det er dig, der må æde lorten. Det er dig, der må æde lorten.....

Tina Damgaard fra Vejle stikker veteran Asbjørn Børgaard med sin vaccine-kuglepen. "Fritaget" står der nu på Asbjørns arm. - Det er den eneste kuglepen i Danmark, der kan fritage dig for vaccination, fortæller Tina. På brystet har hun et badge, der fortæller, at hun er fritaget for at bære maske. Vaccineres mod covid-19. Nej, det skal hun i hvert fald ikke. Vi er forsøgskaniner, mener hun og de andre vaccine-kritikere. Foto: Dorthe Rasmussen
En broget skare af kritikere fra hele Jylland var mødt op Ved Stormklokken for at sige deres ærlige mening og vise, at der er andre end protestgruppen Men in Black, der er imod det, der foregår i samfundet lige nu. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce