Annonce
Ugeavisen Haderslev

RAS rydder menukortet og giver plads til smørrebrød

Ken Degn og hans assistent Emil Sig, praktikant fra UC Syd, fotograferede nænsomt maden, der skulle foreviges til restaurantens nye menukort, som træder i kraft fra næste uge. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Allerede sidste vinter valgte Ricco Jensen at forvandle restauranten Ras Gastro til en frokostrestaurant i vinterhalvåret. Til hverdag vil der "kun" være smørrebrød på spisekortet. Han og personalet har været udenbys og hente inspiration.
Annonce

HADERSLEV: Ken Degn og hans assistent Emil Sig fra Degn Marketing skal hjælpe Ricco Jensen med at få det nye menukort på Ras Gastro til at se godt ud, sådan rent grafisk. Så torsdag eftermiddag var en del af restauranten Ras Gastro på Torvet forvandlet til "studie".

Et lille selskab bestående af tre venlige herre i deres bedste alder, Bent Øxenberg Hansen, Knud Ebbesen og Verner Nissen, er inviteret til at smage på de mange varianter af smørrebrød, der fra næste uge vil være at finde på restaurantens menukort.

Allerede fra mandag tager Ras Gastro hul på restaurantens vintertid, hvor den primært vil være åben som frokostrestaurant, og i dagtimerne kun med smørrebrød.

Kokken i køkkenet har derfor smurt mindst et stykke af de 12 forskellige varianter, der kommer på menukortet, samt en frokostplatte med fire stykker og en luksusplatte med seks stykker.

Det er højt belagt smørrebrød, som vi kender det, dog med et tvist her og der, og sidst, men ikke mindst: gode råvarer.

- Vi bruger udelukkede danske råvarer. Alle vores fiskeprodukter kommer for eksempel nede fra Kalvø. Alt er lavet fra bunden, og der er kun brugt gode råvarer af høj kvalitet, forklarer Ricco Jensen, der ejer Ras Malt & Gastro, og tilføjer:

Det er så dansk som det kan være, og vi serverer smørrebrødet ved borde med rød- og hvidternede duge, sådan rigtig Morten Korch stemning.

I korte træk

Fra uge 40, eller 1. oktober om man vil, sætter vinterhalvåret ind på Ras Gastro på Torvet i Haderslev.

Restauranten holder lukket mandag og tirsdag.

Onsdag og torsdag er der åbent fra klokken 12 til 17. Her vil der kun være smørrebrød på menuen.

Fredag fra klokken 12 til 22.

Lørdag og søndag fra klokken 9 til 17. I weekenden vil der forsat være brunch om formiddagen.

Annonce

Målgruppen

De "testende" gæster, Bent Øxenberg Hansen, Knud Ebbesen og Verner Nissen, er heller ikke tilfældigt valgt. De er gamle venner, som nu har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men de ønsker fortsat at ses, og det gør de mindst en gang om måneden på Ras, altid iført selvbunden butterfly.

Det er det segment, Ricco Jensen gerne vil fange med sit smørrebrødskoncept. Også uden selvbunden butterfly:

- Det er publikum, der forstår at sætte pris på de gode varer, og er klar til at betale lidt ekstra for den gode kvalitet, som naturligvis koster mere. Vi har bestræbt os på at holde os i et rimeligt prisleje, men billigt er det ikke, til gengæld garanterer vi, at det er godt, og at man får en god oplevelse.

Ricco Jensen, var sammen med personalet på Ras Gastro på inspirationstur på en smørrebrødsrestaurant i Vejle. Her smagte de sig frem og tog erfaringerne med hjem til køkkenet på Torvet, og det er de tilsyneladende sluppet godt fra. Dommen fra de tre test-spisere, der også har smagt på restaurantens hjemmelavede kryddersnaps er i hvert fald klar:

- Det er rigtig godt og friskt, det kan vi kun anbefale, siger Knud Ebbesen og får tilslutning fra sine to venner.

Verner Nissen, Knud Ebbesen og Bent Øxenberg Hansen, der har dannet en klub af "glade gubber" møder en gang om måneden op i butterfly, selvbunden, og spiser smørebrød på Ras Gastro. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Verner Nissen havde husket klubbens "bibel": Hånsbog for glade gubber. Blandt andet med opfordringt til at gå med røde butterflies og binde dem selv. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Ikke blot smørrebrødet er kreeret fra bunden, også kryddersnapsene. Det er restaurantens tjener Karina Jensen, 27 år, der har sørget for at blande krydderierne. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
En af maderne, kølrøget laks med et pift. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Øl skal der også til. Den hedder 6100 Haderslev, og er Ras' eget mærke, brygget på bryghuset Fur. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Upgraderet udgave af hønsesalat. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Æg/rejemadden er på sin vis meget traditionel. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
En lækker sild. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Verner Nissen, Knud Ebbesen og Bent Øxenberg Hansen, der har dannet en klub af "glade gubber" møder en gang om måneden op i butterfly, selvbunden, og spiser smørrebrød på Ras Gastro. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce